Esteu aquí

Activitats complementàries a l’exposició La defensa de la República.

Propostes diverses ens permetran aprofundir en diferents aspectes relacions amb la Guerra civil

dimarts, 6 febrer, 2024 - 13:00

El juliol de 1936 un cop d'estat contra la República desencadenà una llarga i sagnant Guerra Civil i una posterior repressió dels vençuts. L'exposició se centra en els diferents vessants de la defensa de la legalitat republicana, des de la perspectiva pratenca i en les accions dutes a terme. 

Es recupera, gràfica i documentalment, els espais i elements que es van crear o reconvertir durant el període de la Guerra al Prat. En destaca la importància dels aeròdroms i de les fàbriques, i s’explica el paper protagonista que van tenir els nius de metralladora de la línia de costa, actualment en fase de rehabilitació, dels bombardejos i la defensa passiva, entre d’altres temes.

Visites guiades a l’exposició

Durant els mesos que estarà oberta al públic l’exposició, hi haurà visites guiades i comentades. Les dates programades són els dijous  22 de febrer, 21 de març, 18 d’abril i el  23 de maig a les 18:00 h. No cal inscripció prèvia, però l’accés està limitat a l’aforament.

Activitats entorn de l’exposició

7 de febrer

La defensa militar de la República: la línia de costa

Taula rodona al voltant de la defensa militar de la República, especialment de la línia de costa de la que el Prat formava part. A la taula participen especialistes en el tema. Activitat paral·lela a l'exposició La defensa de la República.

Hi participen els historiadors: Adrià Cabezas i Joan Villarroya, modera:  Jordi Ramos.

 

6 de març

La defensa de la República: l’organització política i la reraguarda

Taula rodona al voltant de la defensa militar de la República, se centrarà principalment en explicar l'organització política i la vida quotidiana a la reraguarda. A la taula participaran especialistes en la matèria.

 

9 d’abril

Presentació llibre Florencio Pla. La Pastora a càrrec de la seva autora, Elena Solanas. Solanas ens fa un relat emotiu i sentit sobre la figura del seu oncle, guerriller i maquí que lluita contra el franquisme. Presentació en el marc del Primavera de llibres i lletres del Cèntric.

 

Trobareu més informació a les pàgines  web de Memòria històrica,  Patrimoni cultural i a l’agenda cultural

Compartir

Noticies relacionades

horari_sales_estudi_24.png

dimecres, 15 maig, 2024 - 10:00

Horaris especials a les Sales d’Estudi

Maig i juny adapta els seus horaris a l'època d'exàmens
Festa de la Dansa 2024

divendres, 10 maig, 2024 - 12:00

Un any més, la Festa de la Dansa fa ballar la ciutat a Jardins de la Pau

Més de 800 persones repartides entre els 73 grups participants, pugen a l...

divendres, 10 maig, 2024 - 11:30

El Prat es suma al Dia del Comerç Just amb diferents accions

El 14 de maig es celebra el Dia Mundial del Comerç Just. Enguany, l’Ajuntament, vol celebrar aquesta jornada amb un seguit d’activitats...