Esteu aquí

Èxit de participació a la primera desfilada pel Dia de l’Alliberament LGTBI al Prat

TEMES: Persones,LGBTI

Èxit de participació a la primera desfilada pel Dia de l’Alliberament LGTBI al Prat

Media Root

dimecres, 6 juliol, 2022 - 14:00

Per primera vegada, El Prat va acollir el passat dissabte 2 juliol la celebració del Dia per l’Alliberament LGTBI amb una desfilada pels carrers de la ciutat i una posterior celebració a La Capsa.

Centenars de persones van convertir la celebració del “El nostre primer Orgull” en un fet històric. Un èxit rotund que va acollir a persones diverses amb un objectiu comú: reivindicar un món més lliure i amb diversitat sexual, afectiva i de gènere, en un acte tant festiu com reivindicatiu a favor dels drets de col·lectiu LGTBIQ+.

La desfilada es va iniciar a la plaça Catalunya amb la carrossa de l’entitat pratenca Orgull Pota Blava i l’animació de Lili Poliester, Tursita Sueca, La Ferri, Nayeli Bukele i Fonatrix Lestrange. Tot seguit va començar la desfilada pels carrers de la ciutat: carrer Lleida, carretera de la Marina, avinguda Verge de Montserrat fins arribar a La Capsa. El carrers del Prat es van convertir en una marea de colors, cants i de gent que s’anava sumant poc a poc a la celebració.

En total, es calcula que van participar més de 800 persones.

A La Capsa es va fer la benvinguda a la carrossa i a les artistes. Allà, l’alcalde Lluís Mijoler va agrair el compromís a l’entitat Orgull Potablava per la seva defensa dels drets del col·lectiu a la nostra ciutat. Poc després, Valle Alcaide i Juanma Aranda, Presidenta i vocal de l’entitat, van llegir un manifest ple de força i reivindicació. Seguidament la celebració va continuar amb les propostes musicals de la Lili Poliester i Turista Sueca i les actuacions de La Ferri, Nayeli Bukele i DJ La neni.

A banda de les actuacions, també van haver-hi diferents stands informatius: el de l’entitat Orgull Potablava, el de StopSida i el de Panteres Grogues. A més, la plaça Joan Garcia Nieto va acollir les parades artesanes de El Prat Crea.

En aquest enllaç trobareu totes les imatges de la desfilada. A més, també podeu veure el vídeo de El Prat TV.

La desfilada, una proposta ciutadana

Fa un any es va celebrar per primera vegada la Taula LGTBIQ+ un espai participatiu, obert a la ciutadania i entitats vinculades al col·lectiu, d’aquesta primera trobada va sortir la idea de voler celebrar el dia de l’Orgull, on la pandèmia va frenar-ho i aquest any s’ha pogut posar amb marxa a petició de l’entitat Orgull Pota Blava, entitat referent a la ciutat que va apostar i demanar aquesta celebració, una empenta conjunta entre entitat i el programa de Feminisme i LGTBI que ha fet possible “El nostre primer Orgull”

 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...
Reunió Xarxa Salut Mental

dilluns, 29 abril, 2024 - 12:30

Es posa en marxa un grup terapèutic d’acompanyament al dol per a joves de la ciutat

Es durà a terme els dilluns, de 15:15 a 16:45 h, al centre cívic Sant Jordi –...
Sant Jordi 2024

dimecres, 24 abril, 2024 - 14:00

Centenars de persones surten al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi al Prat

El Parc de Fondo d’en Peixo es consolida com a centre neuràlgic d’unes...