De febrer a maig de 2022, xerrades sobre prevenció d'addiccions, trastorns de la conducta alimentària, natura i salut, i cura del cor

dijous, 20 gener, 2022 - 09:30

Es presenta l'Aula de Salut del primer semestre de 2022, amb propostes per millorar els hàbits saludables, pensades per l'equip tècnic dels Serveis de Salut i Consum, Àrea de Benestar i Salut.

En l'actual context, encara és més necessària la prevenció de les addiccions comportamentals, xerrada que farà Susana Jiménez Murcia (doctora en Psicologia i coordinadora de la Unitat de Joc patòlògic i Addiccions comportamentals de l'Hospital Universitari de Bellvitge, en endavant HUB),  i que inaugurarà el cicle el 8 de febrer, 18.30 h, al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa. 

Per continuar, el 17 de març, amb la xerrada sobre la prevenció dels trastorns alimentaris (amb Isabel Sánchez-Díaz psicòloga adjunta de la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària i a la Unitat de Transtorns Obsessiucompulsius del Servei de Psiquiatria de l'HUB), tema que s'ha vist augmentat com a conseqüència de la situació de pandèmia. Es farà al Centre Cívic Palmira Domènech a les 18.30 h.

Els últims dos anys s'ha vist la importància  i urgència de la preservació de la natura, estar a prop d'ella, entre d'altres raons, per gaudir de benestar físic i mental. Per això, el proper 8 d'abril, a les 18.30 h, gaudirem d'una xerrada sobre Salut i natura al Centre Cívic Jardins de la Pau, amb  Ferran Campillo López, pediatre de la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica (Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa).  

I per finalitzar, com a cloenda, hi haurà la xerrada Deu maneres de cuidar el nostre cor, l'onze de maig, a les 18.30 h, al Centre Cívic Jardins de la Pau, amb el doctor Josep Comín Colet, director del Servei de Cardiologia de l'HUB.

Per fer les inscripcions i per a més informació, us podeu adreçar a salut@elprat.cat 

Participació de l'Hospital de Bellvitge

Enguany, l'Aula de Salut, s'ha vist enriquida amb les aportacions de les doctores i doctor de l'Hospital de Bellvitge, que amb motiu del 50è aniversari han facilitat la participació de professionals de la sanitat d'alta especialització, per fer la primera, segona i quarta xerrada. 

Cinc anys de l'Aula de Salut

L'Aula de Salut i Consum enguany celebra el 5è aniversari (inaugurada el 2017), cohesiona i fa visible l'acció comunitària de formació al Prat en benestar emocional, hàbits saludables (alimentació i cuina), sexualitat i afectivitat, cura del cos, primers auxilis, conductes addictives i tinència responsable d'animals.

Els serveis municipals de Salut Pública i Consum són pioners en la tasca formativa i sensibilitzadora que al llarg dels anys ha assolit un gairebé 100% d’implantació als centres educatius, arribant a totes les etapes educatives (escoles bressols, infantil, primària i secundària). Les formacions també estan adreçades a col·lectius no formals, entitats, professorat i també a #pratfamílies, a fi que tothom comparteixi coneixements en relació a la millora de la salut per tal que sigui universal i accessible (les desigualtats socials, culturals i econòmiques condicionen poder gaudir d’una bona salut), erigint-se, les opcions saludables, com les més atractives. 

Amb el suport del Consell municipal de Salut, i l'impuls del l I Pla local de Salut, es va eixamplar la mirada posant de manifest com les desigualtats tenen una incidència central, juntament a altres qüestions com la genètica, i que millorar la salut de la població requereix treballar des de totes les polítiques i projectes municipals (urbanisme, mobilitat, cohesió social, etc.). 

Tota la informació del projecte Aula de Salut 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 2 maig, 2024 - 17:00

L'Elena Grueso enregistra el seu treball final de grau "Génesis"

Un acompanyament de La Capsa

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...