Esteu aquí

La prevenció dels trastorns alimentaris

Els trastorns alimentaris es caracteritzen per ser una alteració de la conducta, pensaments i actituds envers els aliments i l'acció de menjar. Són malalties greus que afecten no només a la salut física de les persones, sino també al funcionamient psicològic i social. La detecció temprana i tractament adequat millora molt el seu pronòstic encara que la prevenció des de la infància, tant en l'ámbit familiar com social, pot ajudar a prevenir la seva aparició. Durant la xerrada es parlarà dels diferents factors, tant nutricionals com psicològics, que ajuden a prevenir aquests trastorns i a mantenir una bona salut; de com podem contribuir, com a societat, a la seva prevenció. L'equilibri és el nostre aliat més gran en la lluita contra els trastorns alimentaris i contra l'obesitat.

Inscripcions a salut@elprat.cat o per Whatsapp 650 42 58 93.

Amb Isabel Sánchez-Díaz  especialista en Psicologia Clínica i Doctora en Piscologia. Des del 2000, és psicòloga adjunta en la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària i en la Unitat de Trastorns Obsesiu-Compulsius del Sevei de Psiquiatría de l'Hospital de Bellvitge-HUB. 

I amb Lucía Camacho-Barcia (a la fotografia) especialista en Nutrició Clínica, Obesitat Trastorns Metabòlics; i Doctora en Nutrició i Metabolisme. És investigadora de IDIBELL, formant part de la unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària de l'HUB. Les seves principals línies d'investigació se centren en el rol de la nutrició en la salut mental.