Esteu aquí

Una exposició itinerant reivindica la reserva de biodiversitat del delta

Amb motiu del 30 aniversari del Concurs Fotogràfic Delta, l’Ajuntament del Prat ha recollit les imatges més representatives i significatives de tots aquests anys, per donar a conèixer aquests espais singulars. Es podrà visitar, per primer cop, a la 48a Fira Avícola i després a diversos indrets de la ciutat.

Delta del Llobregat

dijous, 16 desembre, 2021 - 14:45

Del 17 al 19 de desembre es podrà visitar l’exposició ‘Celebrem la biodiversitat del Delta del Llobregat’ a la 48a Fira Avícola. Es tracta d’una sèrie de més de 150 instantànies de l’entorn natural que vol posar de manifest la necessitat de cuidar i protegir la zona deltaica, a partir del Concurs Fotogràfic Delta, organitzat per l'Agrupació Fotogràfica del Prat. 

La mostra fa un passeig pel passat i present del delta, així com un repàs per aquells valors ambientals del territori. Per exemple, es posa en valor aquells animals i plantes que només es troben al Delta del Llobregat i que només hi són per la singularitat del seu ecosistema. Així, uns dels màxims exponents d’aquest fet són l’espartina i la trencallada, totalment inèdites a d’altres espais naturals pròxims. En el cas de la fauna, hi destaca l’ànec blanc, les camallargues comuns o els martinets menuts.

Aquesta exposició neix amb la voluntat de posar en valor el territori i donar visibilitat a les agressions i amenaces que pateix el territori. Una prova d’aquest fet és, per exemple, el cas de les aus: es considera que s’ha perdut presència al delta de parelles nidificants d’espècies com ara el de l’arpella comuna, que no fan el seu niu a la zona delta des de 2017, o el Bitó, qui abans passava aquí l’hivern i no hi ha constància de la seva presència des de, també, el 2017. En el cas del litoral, és evident la desaparició de Cal Truco, una petita casa situada a prop de la desembocadura, i el litoral situat davant de la finca de La Ricarda, totalment inexistent avui dia a causa de la regressió de la zona.  

Per aquest motiu, aquesta exposició és un clam a la protecció del Delta del Llobregat per conservar al màxim la seva biodiversitat i reivindicar l’ampliació de la seva protecció així com un total rebuig a totes aquelles iniciatives que intenten destruir-lo i resten importància als seus valors ecosistèmics.

 

Compartir

Noticies relacionades

Bus Platja

divendres, 26 abril, 2024 - 13:00

La platja es reorganitza davant del tancament judicial del vial al trànsit privat: guinguetes concentrades al principi i reforç dels autobusos

Davant de la prohibició en ferm per part del Tribunal Superior de Justícia de...
Sant Jordi 2024

dimecres, 24 abril, 2024 - 14:00

Centenars de persones surten al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi al Prat

El Parc de Fondo d’en Peixo es consolida com a centre neuràlgic d’unes...