Esteu aquí

Indisciplinats: ISABEL DO DIEGO/ DEPUEBLO

Temes: Cultura
Categories: Arts en Viu, La Capsa
TIPUS: Música
Cicles: Indisciplinats
Per a qui: Adult, Jove
bestia sagrada

Després de publicar DEPUEBLO, un debut on desplegava els seus orígens amb un folklore auster i brutalista, Isabel Do Diego, identitat artística de Juan Diego Calzada, ens va descobrir en la seva òpera prima les diferents naturaleses musicals que li mouen. En l'arrel de la seva cançó habitaven sentiments musicals de la seva Andalusia natal, però abonades amb tota la vida polièdrica que l'artista cordovès ha experimentat en aquest temps i regades amb sonoritats tan angoixants com divertides o plaents. En la seva música hi havia lloc per a crits i murmuris, ressons melòdics tradicionals al costat de sonoritats futuristes, ressons rurals i industrials, missatges heretges i oracions, fantasies sexuals emocions castes. I molts beats, samplers i sintetitzadors. En les seves pròpies paraules, DEPUEBLO va ser una provocació a situar-se d'una manera primària, una invitació a col·locar-se de magenta.

Isabel Do Diego pren el seu nom del dels seus avis, Isabel i Diego, en un acte que vol ser homenatge, sí, però també reivindicació de la mescla i la igualtat, de les personalitats atomitzades que habiten en cadascun de nosaltres. Té una valentia musical sense límits, o el que és el mateix, una naturalitat artística que manifesta tota la senzillesa i complexitat que pugui tenir l'ésser humà, les diferents realitats que dormen en ell, tant les lluminoses com les fosques. Ja en la sorra de l'escenari, tot es compta i explica amb aquesta música híbrida que fa que els sentiments flamencs d'inici, aquells que li van veure néixer al seu poble natal, Vila del Riu, no siguin sinó subratllat d'unes sonoritats esquizofrèniques. Beneïda Isabel. Beneït Diego.

Aquesta activitat forma part d'Indisciplinats, un cicle de propostes escèniques, visuals, performatives i comunitàries que ocuparan els centres cívics de la ciutat, l’Escola d’Arts Visuals del Prat, el Centre d’Art Torre Muntadas, L’Artesà i La Capsa del 16 al 18 de desembre per gaudir de la creació artística contemporània.

Activitats relacionades

Circ en família: Clown

Tipus: Circ
Quan: 05/04/2024
On: Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa

Inscripcions Obertes

Love. exe

Tipus: Teatre
Quan: 06/04/2024 de 18:30 a 0:00 h
On: Centre d'Art Torre Muntadas