Esteu aquí

L’Ajuntament del Prat aprova diferents ajuts per lluitar contra la Covid-19 a Cuba i l’Índia

Vacunació a Cuba

dimarts, 13 juliol, 2021 - 11:30

La pandèmia de la Covid-19 és un fenomen global i per tant el seu impacte i la lluita per a la seva eradicació, ha de ser també global. Els països amb estructures sanitàries més febles, amb menys accés a les vacunes o amb dificultats econòmiques per adquirir material sanitari imprescindible, es veuen doblement afectats.

Aquest és el cas de Cuba, que tot i estar en procés de desenvolupament d’una vacuna no pot adquirir xeringues per vacunar a la seva població. O el cas de l’Índia, que necessita urgentment respiradors portàtils, per atendre a la seva ciutadania hospitalitzada.

Per aquest motiu, en el marc de l’ajut humanitari i d’emergència, l’Ajuntament, amb el suport de les entitats de l’àmbit de la cooperació del Prat, ha aprovat l’atorgament de dues aportacions econòmiques a dos projectes del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Un ajut de 4.500 € es destinarà al projecte per a l’enviament de xeringues a Cuba, atesa la dificultat existent al país per adquirir material mèdic, degut al bloqueig de les administracions nord-americanes. La manca de xeringues és la dificultat més important, per garantir l’estratègia de vacunació a Cuba i la realització de les intervencions previstes.

També s’atorgarà un ajut de 3.000 € per al projecte d’enviament de respiradors artificials a l’Índia, que el Fons Català canalitzarà a través de l’entitat Indian Culture Center. L’objectiu és ampliar l’accés a l’oxigen a les persones malaltes, en estat crític, a l’hospital d’Ahalya, a Gunpur.

Compartir

Noticies relacionades

Reunió Xarxa Salut Mental

dilluns, 29 abril, 2024 - 12:30

Es posa en marxa un grup terapèutic d’acompanyament al dol per a joves de la ciutat

Es durà a terme els dilluns, de 15:15 a 16:45 h, al centre cívic Sant Jordi –...
Sant Jordi 2024

dimecres, 24 abril, 2024 - 14:00

Centenars de persones surten al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi al Prat

El Parc de Fondo d’en Peixo es consolida com a centre neuràlgic d’unes...

dimarts, 23 abril, 2024 - 17:30

El Festival Jove AltraVeu arriba a la seva 12a edició!

L'esdeveniment està organitzat per i per al jovent del municipi