Esteu aquí

The European Consortium of Innovative Universities (ECIU) i la Universitat Autònoma de Barcelona desenvolupen un projecte de recerca entorn el nou model de gestió del Punt Solidari.

Un equip de 10 estudiants i investigadors, de diferents universitats europees, han treballat sobre els reptes del nou model de La Botiga (antic Punt Solidari).

dimarts, 22 juny, 2021 - 11:45

El Prat posa en marxa el procés de transformació del banc d’aliments el Punt Solidari cap a un nou projecte anomenat La Botiga. Per a realitzar aquesta transformació del servei s’ha tingut la col·laboració de The European Consortium of Innovative Universities (ECIU) amb el lideratge de la Universitat Autònoma de Barcelona, que ha desenvolupat, amb un equip de 10 estudiants i investigadors de diferents universalitats europees, un projecte de recerca. Aquest estudi treballa sobre els reptes de la botiga, aporta informació sobre els models existents a nivell mundial i desenvolupa els objectius prioritaris per un model propi basat en la redistribució d’aliments i la integració social per treballar el dret a l’alimentació, la inclusió social i el reciclatge de residus. Les polítiques entorn la seguretat alimentària i  dirigides a grups en situació de risc han seguit tradicionalment un model assistencial basat principalment en la distribució d’aliments en espècie mitjançant els bancs d’aliments. Aquest model no ha aconseguit produir canvis en termes de transformació de la vida de les persones i gradualment han fet que una part de la població depengui d’aquest model estigmatitzant encara més la situació. El Prat de Llobregat disposa d’estructures properes clau en la distribució alimentària, com són el port, l’aeroport, Mercabarna i el fèrtil delta del Llobregat, elements que possibiliten un tractament holístic entorn a la distribució i producció alimentària. Repensar i transformar un model de seguretat alimentària per a desenvolupar un ecosistema ric, fomentant espais d’intercanvi i interacció on poden sorgir noves actituds entorn a la producció i el consum d’aliments de proximitat és el principal objectiu de la recerca.

La Fundació Espigoladors, l’Associació ABD Benestar i Desenvolupament i l’Ajuntament treballen per inaugurar el nou model de La Botiga per al proper mes de setembre de 2021

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...
Reunió Xarxa Salut Mental

dilluns, 29 abril, 2024 - 12:30

Es posa en marxa un grup terapèutic d’acompanyament al dol per a joves de la ciutat

Es durà a terme els dilluns, de 15:15 a 16:45 h, al centre cívic Sant Jordi –...
Sant Jordi 2024

dimecres, 24 abril, 2024 - 14:00

Centenars de persones surten al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi al Prat

El Parc de Fondo d’en Peixo es consolida com a centre neuràlgic d’unes...