Esteu aquí

Joves del Prat apropen la lectura als infants

Alumnat d’instituts de la ciutat realitza el servei comunitari al LECXIT

dilluns, 3 maig, 2021 - 12:00

El LECXIT, el projecte de l'àmbit de lectura del programa Interseccions que aposta per incrementar l'èxit educatiu dels infants a través de la millora de la comprensió lectora, compta per sisena edició amb el dinamisme, la motivació i l’entusiasme d’alumnes joves dels instituts del Prat. L’alumnat del servei comunitari esdevé una peça clau per apropar la lectura als infants de manera propera, divertida i confiada.

L’aprenentatge en grup com a particularitat del curs

Malgrat les circumstàncies insòlites d’aquest curs, l’alumnat de secundària que ha escollit realitzar el seu servei comunitari com a voluntari/a del LECXIT ha pogut incorporar-se als projectes durant aquest tercer trimestre. Enguany s’ha treballat amb una metodologia diferent: en lloc d’un treball presencial i en parelles, s’aposta per un aprenentatge grupal, on l’alumnat del servei comunitari crea i proposa, en format audiovisual i telemàtic, materials didàctics per treballar la lectura de manera lúdica i amena. 

En aquesta edició formen part del LECXIT, alumnat del servei comunitari dels instituts Baldiri Guilera, Salvador Dalí, Ribera Baixa i La Seda. Com cada any, els i les joves han rebut una formació en dinamització lectora, la qual té per objectiu donar eines i estratègies per tal de contribuir a la millora de la comprensió lectora i el gust per la lectura de l'alumnat de primària del Prat.

Propostes didàctiques creades pel jovent: escapes rooms, kahoots, booktubers, passaparaules i molt més

El grup jove del servei comunitari ha preparat activitats innovadores, utilitzant les noves tecnologies, perquè els infants de primària gaudissin d'una experiència immersiva i motivadora al voltant de les propostes lectores. Per la creació d'aquests recursos, des del projecte s’han organitzat sessions de treball grupals, algunes realitzades de manera presencial als mateixos instituts i d’altres s’han desenvolupat telemàticament.

Algunes de les activitats que l'alumnat jove ha dissenyat per als infants de primària del LECXIT són: els escapes rooms virtuals amb pistes i endevinalles, les històries amb finals alternatius en les quals els infants escullen quin és el més indicat i per què, kahoots amb continguts diversos que van des del futbol i els videojocs fins al fenomen booktuber. També han elaborat passaparaules d’endevinalles i dinàmiques a través de les quals es debatrà sobre aspectes com què és amor i que no ho és, la gelosia... entre d’altres.

L’experiència del servei comunitari per les persones voluntàries i pels infants

En el marc del servei comunitari amb el programa LECXIT, el voluntariat esdevé un referent participatiu als instituts, programant i implementant activitats de lectura, i per sobre de tot, vivint en primera persona una experiència positiva d'implicació amb l'entorn com a persones voluntàries. També és molt estimulant i divertit pels infants, ja que reben un acompanyament lector individual, personalitzat i innovador, el qual contribueix a la seva millora de la comprensió lectora i fomenta el gust per aquesta.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

Dissabte 4 se celebra el Pratifolk

El parc del Fondo d’en Peixo tornarà a omplir-se de gralles, gegants, danses...

dimarts, 30 abril, 2024 - 08:45

L’Institut Escola del Prat protagonitza una nova entrega d’“El món a 150 cm”

L’alumnat de 6è de Primària del centre va enregistrar dimecres el tercer...