Esteu aquí

270 alumnes del Prat assisteixen a les Jornades d'Orientació Acadèmica i Professional

A www.joapprat.com s’aglutinen diferents recursos i informacions relacionades amb diferents serveis per a joves de la ciutat, així com les videoconferències, en directe o en diferit, per a seguir les sessions informatives que es van realitzar

dilluns, 8 març, 2021 - 08:30

Els passats dies 4 i 5 de març es van celebrar les 23es Jornades d'Orientació Acadèmica i Professional (JOAP), organitzades pels departaments d'Educació i Joventut de l'Ajuntament del Prat, en col·laboració amb els instituts de batxillerat i formació professional, Escola Oficial d'Idiomes, Centre de Normalització Lingüística i Centre de Formació d'Adultes Terra Baixa, amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Les JOAP d'enguany s'han celebrat en format virtual, per primera vegada, i s'han adreçat a tot l’alumnat de 2n de batxillerat i a altres grups d’estudis postobligatoris de la ciutat.

Hi van participar diferents facultats, escoles, instituts d’FP i altres centres formatius. En total s'hi van presentar 34 estudis agrupats en 9 àmbits diferents. Les jornades es van iniciar amb una conferència inaugural, entorn a la capacitació i les competències professionals que va adquirint l’alumnat durant la seva formació, a càrrec de Fran Rojas, que va animar a l’alumnat a perdre la por a equivocar-se, donat que el mercat laboral és líquid i, per tant, la seva elecció actual no ha de ser definitiva. També els va animar a detectar les seves competències (autoconeixement) i les seves motivacions perquè els servís de guia en aquest procés d’elecció. 

Taula rodona amb empreses pratenques

Com a novetat, es va organitzar una taula rodona amb la participació de dues empreses ubicades al Prat, que van parlar sobre els perfils emergents i les competències més importants que busquen en les seves treballadores. També es va comptar amb el testimoni de dues alumnes que estan fent les seves pràctiques laborals a aquestes empreses i que van compartir la seva experiència.

Per a facilitar la participació de l’alumnat i altres persones interessades en aquestes sessions s’ha generat un entorn virtual, www.joapprat.com, on s’aglutinen diferents recursos i informacions relacionades amb diferents serveis per a joves de la ciutat, així com les videoconferències, en directe o en diferit, per a seguir les sessions informatives que es van realitzar. 

Al voltant d’uns 270 alumnes de 2n de batxillerat dels 4 instituts del Prat van assistir a aquestes jornades, obertes a la participació, també, d’alumnes de cicles formatius i adults interessats en la formació postobligatòria. Aquest web continuarà actiu perquè en qualsevol moment es pugui accedir amb l’objectiu d’acompanyar a l’alumnat en aquest procés de transició.

Durant aquesta setmana es posa en marxa també un servei d’assessorament personalitzat online per a aquell alumnat que necessiti d’aquest suport extra en aquests moments, i que complementa l’Assessoria d’Orientació del Lloro, que ofereix aquest servei durant tot el curs.  
 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...

dimarts, 30 abril, 2024 - 08:45

L’Institut Escola del Prat protagonitza una nova entrega d’“El món a 150 cm”

L’alumnat de 6è de Primària del centre va enregistrar dimecres el tercer...