Esteu aquí

Pressupostos participatius: acaba la fase d’elaboració de propostes a través dels tallers deliberatius

La propera fase serà desenvolupar les propostes per part d'un equip tècnic municipal, que n'analitzarà la viabilitat tècnica i econòmica, abans de passar a la fase final de votacions

divendres, 29 gener, 2021 - 13:45

El passat 26 de gener es va donar per finalitzada la fase d’elaboració de propostes dels pressupostos participatius 2020-2023, amb l’últim dels tallers deliberatius. En total s'han treballat les 63 propostes que el personal tècnic de l’Ajuntament va filtrar i validar d'entre les 315 propostes inicials fetes per la ciutadania.

El tallers es van organitzar i dividir segons les temàtiques de les propostes i en ells, la ciutadania i el personal tècnic de l’Ajuntament van acabar de donar forma als diferents projectes.

A cada taller es van presentar, debatre, refer i prioritzar les propostes de forma consensuada i democràtica. L’objectiu era que les propostes que accediran a la fase següent es construïssin a partir de la deliberació conjunta i passessin de ser propostes individuals a ser propostes col·lectives, sempre sota aquests criteris:

  • Perspectiva global de ciutat i equilibri territorial
  • Màxim nombre de necessitats satisfetes
  • Impacte positiu sobre la comunitat i grups desfavorits i vulnerables
  • Necessitat de l’actuació en termes socials i ambientals

Cada taller va concloure amb una relació de propostes prioritzades i amb la designació de persones delegades que passaran a formar part del Grup Impulsor.

Aquest grup es reunirà el dilluns 1 de febrer per tal de veure totes les propostes resultants en el seu global i donar pas a la següent fase, on les propostes es desenvoluparan per l’equip tècnic de l’Ajuntament i s’analitzarà la seva viabilitat tècnica i econòmica abans de passar a la fase de votacions.

Per fer seguiment de les propostes i més informació podeu consultar Decidim El Prat.

Per qualsevol consulta sobre el procés també podeu contactar amb el Programa de Participació Ciutadana a través del mail participacio@elprat.cat o el telèfon 93.379.00.50 (ext. 5600), o bé presencialment a les Cases d’en Puig, plaça de l’Agricultura 4, amb cita prèvia.

 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...
Reunió Xarxa Salut Mental

dilluns, 29 abril, 2024 - 12:30

Es posa en marxa un grup terapèutic d’acompanyament al dol per a joves de la ciutat

Es durà a terme els dilluns, de 15:15 a 16:45 h, al centre cívic Sant Jordi –...