Esteu aquí

El Servei de Bon Veïnatge i Convivència torna a la ràdio per explicar què són els acords de convivència

Us heu aturat mai a reflexionar sobre què és la convivència i com és a la vostra comunitat? Us heu animat mai com a comunitat a elaborar uns acords de convivència?

dimarts, 1 desembre, 2020 - 10:30

Demà dimecres 2 de desembre a les 11:30 h el Servei de Bon Veïnatge i Convivència de l’Ajuntament torna a El Prat Ràdio (91.6 FM) per seguir reflexionant sobre la convivència a les comunitats veïnals de la ciutat. En aquesta nova aparició del servei al magasín matinal Planeta Prat, l’eix central seran els acords de convivència a les comunitats.

Tot i que ja existeixen normatives que estableixen un marc de funcionament general de les comunitats, qui millor que els propis veïns i veïnes per acabar de definir com viure conjuntament en un mateix edifici?

Els acords de convivència són un conjunt d’acords discutits, redactats i aprovats de forma consensuada i democràtica pel conjunt de veïns i veïnes d’una comunitat concreta per millorar la convivència i relació amb  tothom. Per tal que estiguin representades les diferents voluntats, expectatives i necessitats de tothom qui viu a la comunitat, es recomana que hi participin tant persones propietàries com llogateres.

La neteja dels espais, el respecte pel descans, la convivència amb animals, l’estètica de la façana,  la bona relació entre veïnat i la situació de l’entorn de l’edifici són els aspectes claus dels acords de convivència.

Parlem d’acords de convivència perquè esdevenen punts en comú des de diferents opinions i idees. No tothom veurà tots els aspectes de la mateixa manera, però es tracta d’arribar a consensos de funcionaments que estiguin el més ajustats possible a totes les necessitats i opinions.

El Servei de Bon Veïnatge i Convivència pot acompanyar-vos en aquest procés. Hi podeu contactar a bonveïnatge@elprat.cat o al 93 379 00 50 ext. 5600.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...
Reunió Xarxa Salut Mental

dilluns, 29 abril, 2024 - 12:30

Es posa en marxa un grup terapèutic d’acompanyament al dol per a joves de la ciutat

Es durà a terme els dilluns, de 15:15 a 16:45 h, al centre cívic Sant Jordi –...