Esteu aquí

Reconstruïm la història del territori que envolta el Ribera gràcies a la "Gent de Barri"

El projecte d'El Catalejo, guanyador de la Convocatòria /Unzip 2020, acompanya al veïnat per redescobrir el barri

dimecres, 11 novembre, 2020 - 12:00

El projecte Gent de Barri, guanyador de la  Convocatòria /Unzip 2020 en la modalitat "Art al Barri", evoluciona ràpidament gràcies a la bona acollida del grup participant i a l'energia transformadora que han invertit tant les i els mateixos integrants, com l'acompanyament d'El Catalejo, format pel David del Campo i l'Alberto Martín. El Catalejo planteja amb Gent de Barri un projecte basat en la fotografia participativa i el fet de caminar com a pràctica artística i com a eina per connectar persones i amb el territori que envolta al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa.

Tal com ens expliquen els artistes d'El Catalejo, des del primer dia van obtenir una resposta molt positiva del grup de persones vinculades al Centre Cívic que es van sumar al projecte, que ja deixava entreveure molta motivació. Tant durant els recorreguts caminant i fent fotos, com al dia a dia a través del grup de treball virtual, els i les participants han ajudat a re-descobrir els barris al voltant del Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa a través de les seves mirades i les seves històries de vida.

Gent de Barri ara arriba a l'equador del procés, i les sessions setmanals han hagut de passar al format en línia degut a les mesures sanitàries. Però això no serà un impediment per continuar avançant en el trajecte! L'Alberto i el David han començat a fer un treball molt més personalitzat amb cada participant, tenint en compte quins són els interessos, sensibilitats i possibilitats de cada persona, de manera que no les impedeixi continuar aprofundint en les històries que estem coneixent gràcies al projecte.

Les passejades també han proporcionat materials per anar donant forma al mapa vivencial que recollirà totes les històries que conformen el teixit del territori i de les persones que l'habiten.  Entre totes estem coneixent el barri més que mai a través de la mirada del nostre veïnat,  sent les històries que ens expliquen fotografies que fan créixer el relat del Centre Cívic i del nostre entorn.

Ben aviat, el projecte Gent del Barri es presenta conjuntament amb els sis projectes restants de la Convocatòria /Unzip 2020 al Convofest: presentació de la convocatòria a la ciutat. Presteu atenció!

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 15 octubre, 2021 - 13:30

Arriba l'Octubre Ada Lovelace un any més

El cicle dedicat a la visibilitat de les dones científiques i engingyeres i a...
Modalitat art i educació 2021 Cap·pilaritat

divendres, 15 octubre, 2021 - 11:15

El projecte Cap·piralitat comença les performances sobre els quatre elements al Prat

La modalitat Art i educació de la convocatòria /Unzip 2021 proposa un espai d...

divendres, 15 octubre, 2021 - 08:30

Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Taula rodona amb la col·laboració de l'Institut Català d'Oncologia (ICO), AVV...