Esteu aquí

Animals de companyia i COVID-19

No hi ha evidència científica de que gats i gossos transmetin la malaltia a les persones

dimecres, 6 maig, 2020 - 05:45

Com es comentava en la notícia anterior relacionada, Una sola salut, un sol planeta, iniciem un seguit de píndoles informatives sobre tot allò que té a veure amb animals de companyia en l'actual context. Per això, l'equip tècnic dels Serveis Municipals de Salut Pública i Consum hem preparat aquesta presentació que us convidem a llegir.

En reprodïm un extracte: no hi ha evidència científica de que gats i gossos transmetin la COVID-19 a les persones. Els casos notificats d’animals positius ho eren perquè s’havien contagiat de les persones cuidadores o propietàries, les quals patien la COVID-19. La simptomatologia dels animals era lleu.

Els estudis experimentals demostren una capacitat limitada d’infectar uns animals als altres. La gent pot continuar convivint i gaudint dels seus aninals de companyia amb tranquil·litat i amb les precaucions d’higiene necessàries durant aquest període de confinament.

Cal consultar les fonts autoritzades (OMS  i Canal Salut Generalitat de Catalunya entre altres) per  tenir la informació correcta. Més informació a elprat.cat/salut

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...

dimarts, 30 abril, 2024 - 11:30

El Prat, guardonat amb tres Pajaritas Azules per la seva excel·lència en la recollida selectiva de paper i cartró

A més, la nostra ciutat ha rebut, per primera vegada, el premi “Pajarita...