Esteu aquí

Com es pot mantenir una bona convivència a l’espai públic durant el confinament? 

Des del Servei de Bon Veïnatge i Convivència, us recordem algunes recomanacions per garantir la bona convivència i el civisme a l’espai públic durant el temps que duri el confinament.

Pautes bona convivència espai públic

dijous, 23 abril, 2020 - 10:00

Degut a la situació que estem vivint aquests dies, en algunes ocasions pot resultar complicar gestionar les nostres emocions i mantenir una bona convivència amb els altres. Aquestes dificultats es poden donar tant a llar, per preservar els nostre temps i espais d’intimitat o per desenvolupar les nostres tasques professionals si estem teletreballant, com a les comunitat de veïns i veïnes i a l’espai públic.

En termes generals, els veïnes i veïnes del Prat estan mostrant la seva solidaritat i responsabilitat, respectant el confinament, i la bona convivència amb els altres. Des del Servei de Bon Veïnatge i Convivència de l’Ajuntament volem agrair aquest esforç de la ciutadania en temps difícils com els actuals i també aportar els nostres coneixements i expertesa per ajudar a mantenir aquest bon clima i prevenir possibles conflictes.

A continuació, oferim algunes recomanacions per poder mantenir aquesta bona convivència i civisme a l’espai públic durant el temps que duri el confinament:

 

 

●   És molt necessari, aquests dies més que mai,  respectar el descans diari de totes les persones. Per això, és convenient no fer soroll des de les 21 h de la nit fins a les 8 h del matí, tal i com indiquen les ordenances municipals de civisme i convivència del municipi.

●   És essencial fer ús del carrer només quan sigui necessari i durant el temps mínim imprescindible per poder finalitzar la tasca. Anar a comprar una vegada a la setmana, no baixar les escombraries cada dia, anar als llocs més propers de l’habitatge… són recomanacions que les autoritats demanen a cada ciutadà i ciutadana.

●  Hi ha moltes persones que tenen necessitats especials i que fan ús del carrer en alguns moments. També hi ha gent que va a treballar, a passejar el gos, o a fer les compres, però també hi ha gent que necessita passejar per diferents motius com per exemple acompanyar alguna persona amb diversitat funcional amb qui conviu a casa i que ha d’anar sempre acompanyada per un familiar.

●  A l’hora de passejar al gos , es recomana fer-ho sempre que sigui necessari, prioritzant els horaris que hi hagi menys gent, respectant la distància de seguretat i sense oblidar-se de recollir els excrements dels nostres animals.

●   L’ús de correcans està permès també durant aquests dies, sempre respectant les mesures preventives establertes. En aquest enllaç, es poden veure els diferents correcans de la ciutat i pots esbrinar quin és el més proper a la teva llar.  

●    Com a recomanació per tirar la brossa als contenidors d’escombraries, només una persona ha de baixar a llençar la brossa. A l’hora de fer aquesta activitat s’ha de fer ús de guants i no s’ha de tocar res, el contenidor s’ha d’obrir amb el peu i un cop arribem a casa ens hem de rentar les mans amb aigua i sabó. És important seguir reciclant les escombraries en temps de confinament, excepte els equips de protecció.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...
Reunió Xarxa Salut Mental

dilluns, 29 abril, 2024 - 12:30

Es posa en marxa un grup terapèutic d’acompanyament al dol per a joves de la ciutat

Es durà a terme els dilluns, de 15:15 a 16:45 h, al centre cívic Sant Jordi –...