Esteu aquí

L’Ajuntament del Prat, preparat per actuar a la residència Onze de Setembre si la Generalitat ho autoritza

El municipi dona un important contingent de material sanitari als i les professionals del centre

Residència de gent gran

divendres, 3 abril, 2020 - 15:15

L’Ajuntament del Prat ha traslladat a la Generalitat de Catalunya la seva disponibilitat per actuar a la Residència Onze de Setembre si ho autoritza. En aquest sentit, el consistori ha comunicat als departaments de Treball, Afers Socials i Família, que és la responsable de l’equipament, i de Salut, la seva disposició a prendre les mesures necessàries per evitar més contagis de coronavirus al centre. Entre aquestes mesures, hi ha la possibilitat de reubicar les persones residents.

El consistori, que està en contacte permanent amb la direcció del centre expressa la seva preocupació per la situació. Al Prat de Llobregat hi ha quatre residències, una d’elles l’Onze de Setembre. A les altres tres (dues privades i una municipal, la llar d’avis Penedès), no s’han registrat per ara positius de coronavirus. A la residència Onze de Setembre, en canvi, sí.

L’Ajuntament ha reiterat d’aquesta manera el seu oferiment de col·laboració que ja va fer arribar la setmana passada al govern. El consistori, a petició de la direcció de la residència, també ha sol·licitat a la delegació del Govern de l’Estat la intervenció de la Unitat Militar d’Emergències per desinfectar el centre, i espera una conformitat de la Generalitat a aquesta sol·licitud.

L’Ajuntament entrega 10 litres de desinfectant, 200 bates i 40 mascaretes

Mentrestant, el consistori segueix treballant per subministrar a la residència material sanitari. En aquest sentit, aquest mateix divendres els serveis municipals han entregat al centre 10 litres de desinfectant biocida, 40 mascaretes FFP2, 200 bates quirúrgiques, 200 davantals de plàstic, 200 barrets de celulosa, 40 ulleres de protecció i 10 granotes de risc biològic i químic.

Així mateix, els serveis municipals han reforçat des de fa setmanes la neteja amb producte desinfectant de l’entorn d’aquesta i de la resta de residències municipals de la ciutat, tot seguint les recomanacions del Ministeri de Salut.

El Centre de Promoció Econòmica ajuda a reforçar la plantilla

Així mateix, des del Centre de Promoció Econòmica s’està ajudant la gerència del centre a trobar el personal necessari per reforçar la plantilla davant de les baixes laborals causades pel coronavirus. Podeu trobar aquí l’oferta laboral.

Compartir

Noticies relacionades

Reunió Xarxa Salut Mental

dilluns, 29 abril, 2024 - 12:30

Es posa en marxa un grup terapèutic d’acompanyament al dol per a joves de la ciutat

Es durà a terme els dilluns, de 15:15 a 16:45 h, al centre cívic Sant Jordi –...
Sant Jordi 2024

dimecres, 24 abril, 2024 - 14:00

Centenars de persones surten al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi al Prat

El Parc de Fondo d’en Peixo es consolida com a centre neuràlgic d’unes...

dimarts, 23 abril, 2024 - 17:30

El Festival Jove AltraVeu arriba a la seva 12a edició!

L'esdeveniment està organitzat per i per al jovent del municipi