Esteu aquí

Aparcaments de motos al costat dels passos de vianants per més seguretat

Aquesta mesura, que s'està aplicant progressivament i amb prioritat a les zones escolars, està inclosa al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Motos aparcades al costat d'un pas de vianants a l'entrada de l'Escola Galileo Galilei, per on cada dia lectiu hi passen centenars d'infants amb les seves famílies.

dilluns, 24 febrer, 2020 - 13:00

L'Ajuntament del Prat està situant places d'aparcament per a motocicletes al costat de passos de vianants, a fi de millorar la visibilitat tant de les persones que van a peu com dels vehicles que circulen per la calçada.

Aquesta mesura, inclosa al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del Prat, s'aplica de manera prioritària als entorns d'escoles i instituts, però s'anirà estenent progressivament per tota la ciutat en els passos de vianants que presentin més problemes de visibilitat. Aquest és el cas, per exemple, quan l'aparcament dels vehicles no es en línia, sinó en bateria o semibateria, ja que la seva posició fa encara més difícil veure si s'acosta o no un cotxe per la calçada.  

La ubicació d'aparcaments de motos al costat dels passos de vianants és una de les mesures del projecte municipal Camí Escolar, que vol millorar la seguretat i l'acompanyament dels infants en els seus trajectes entre casa i l'escola.

Quan un vehicle, especialment si és gran, estaciona al costat d'un pas de vianants impedeix una bona visibilitat, tant per a les persones que van a peu com per als vehicles que circulen pel carrer. Això és especialment problemàtic en el cas d'infants -a causa de la seva petita alçada- i de persones que no s'hi veuen gaire bé. 

La mesura també serveix per treure motos aparcades a les voreres, on hi tenen prohibit estacionar.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 11:30

El Prat, guardonat amb tres Pajaritas Azules per la seva excel·lència en la recollida selectiva de paper i cartró

A més, la nostra ciutat ha rebut, per primera vegada, el premi “Pajarita...
Bus Platja

divendres, 26 abril, 2024 - 13:00

La platja es reorganitza davant del tancament judicial del vial al trànsit privat: guinguetes concentrades al principi i reforç dels autobusos

Davant de la prohibició en ferm per part del Tribunal Superior de Justícia de...