Esteu aquí

La plataforma del riu ja és transitable després que l'Ajuntament l'hagi netejat

Es prepara una convocatòria ciutadana per anar a netejar la platja el diumenge 16 de febrer

La plataforma del riu, acabada de netejar.

dimarts, 4 febrer, 2020 - 09:00

La ciutat es va recuperant a poc a poc dels desperfectes ocasionats pel temporal Glòria. Després que l'Ajuntament s'hagi dedicat intensament a retirar els centenars d'arbres caiguts i a netejar els accessos a la platja, i un cop ha baixat prou el nivell del Llobregat, aquest dilluns s'ha acabat de netejar la plataforma de formigó del parc del Riu. Avui dimarts s'acabaran els darres treballs de neteja i retirada de residus, però la plataforma, situada al costat del riu, ja és transitable per a qui hi vulgui passejar.

La platja

El passeig de la platja ja està net i obert des de la setmana passada. Pel que fa a l'àmbit de la platja, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), entitat competent, encara treballa per revertir els danys del temporal i recuperar la normalitat en les properes setmanes.

A les platges metropolitanes, la principal afectació ha estat la pèrdua de sorra i la inundació dels sistemes dunars, que ha afectat uns 500.000 metres quadrats de superfície. Un equip format per 45 persones està duent a terme la neteja de residus en coordinació amb els ajuntaments metropolitans, prioritzant la retirada d'elements perillosos com estructures metàl·liques, objectes insalubres o animals morts. També s'està retirant mobiliari o equipaments malmesos. L'AMB estima que s'han perdut uns 8.000 metres de passeres de fusta, un centenar de bancs i aparcabicicletes i 15 camps de vòlei. La majoria d’aquestes instal·lacions que han quedat afectades són fixes, i han sofert danys per la impossibilitat de retirar-les abans del temporal.

Crida a netejar la platja el 16 de febrer

El Consorci dels Espais Naturals del Delta ha fet una crida a persones voluntàries per anar el diumenge 16 de febrer a netejar les platges de Ca l'Arana i dels Carrabiners-Semàfor. Aquestes platges, protegides, són molt valuoses pels hàbitats que les conformen i la biodiversitat que alberguen, i el temporal Glòria hi ha deixat un rastre de residus. El Consorci fa una crida a la ciutadania a col·laborar en la seva neteja i posada a punt per a l'època de nidificació, que és a punt de començar. Podeu informar-vos sobre l'activitat i què cal fer per inscriure's-hi en aquest enllaç.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 11:30

El Prat, guardonat amb tres Pajaritas Azules per la seva excel·lència en la recollida selectiva de paper i cartró

A més, la nostra ciutat ha rebut, per primera vegada, el premi “Pajarita...
Bus Platja

divendres, 26 abril, 2024 - 13:00

La platja es reorganitza davant del tancament judicial del vial al trànsit privat: guinguetes concentrades al principi i reforç dels autobusos

Davant de la prohibició en ferm per part del Tribunal Superior de Justícia de...