Esteu aquí

L'Ajuntament del Prat col·labora amb les àrees bàsiques de salut en la campanya de vacunació contra la grip 2019-2020

Es pretén millorar la taxa de vacunació entre la població de risc.

dimarts, 29 octubre, 2019 - 09:00

L’Agència de Salut Pública de Catalunya impulsa cada any una campanya de vacunació antigripal estacional, que s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip i també a les persones o grups que poden transmetre la grip a persones en situació d'alt risc. El període ideal per vacunar-se contra la grip són els mesos d'octubre i novembre (tot i que la vacunació també es pot realitzar fora d'aquest període) i el seu efecte dura un any.

L'impuls d'enguany ve donat per la millorable taxa de vacunació entre els diversos col·lectius de risc. Per posar un exemple, a Catalunya, durant la temporada 2018-2019, la cobertura de la vacunació assolida entre la població de 65 anys o més  va ser del 51,05 %.  Així ho indiquen dades del Sistema d'Informació dels Serveis d'Atenció Primària (SISAP).

Col·lectius de risc

La vacunació contra la grip estacional s'adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip. Entre aquests col·lectius, hi figuren: 

- Persones de 60 anys o més.

- Persones internades en institucions tancades: residències geriàtriques, centres de malalties cròniques i malalties mentals, etc

- Persones adultes i infants amb malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, incloent-hi l'asma.

- Persones adultes i infants que han estat sotmesos a vigilància mèdica o hospitalització durant l'any anterior a causa de malalties cròniques metabòliques (incloent-hi la diabetis mellitus), malalties renals o hepàtiques cròniques, hemoglobinopaties i anèmies, asplènia, malalties neuromusculars greus o immunosupressió (incloent-hi les causades per medicació o pel virus de la immunodeficiència humana).

- Persones amb obesitat mòrbida.

- Infants i adolescents (dels 6 mesos als 18 anys) tractats durant un llarg temps amb àcid acetilsalicílic i que, per tant, poden desenvolupar la síndrome de Reye (dany cerebral agut i problemes hepàtics de causa desconeguda) després de la grip.

- Infants d'entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat (nascuts abans de les 32 setmanes de gestació).

- Dones embarassades.

On cal anar a vacunar-se?

Les persones per a les quals està indicada la vacuna poden rebre-la gratuïtament al seu Centre d'Atenció Primària de salut. Per facilitar encara més l'accessibilitat, enguany el 13 de novembre de 9.30 h a 13.15 h es vacunarà les persones que ho desitgin i que vinguin amb la targeta sanitària al Centre Cívic Jardins de la Pau. En aquest enllaç podeu tenir actualitzades les diferents convocatòries.

 

El Prat de Llobregat

Campanya 2019 a Catalunya

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...
Reunió Xarxa Salut Mental

dilluns, 29 abril, 2024 - 12:30

Es posa en marxa un grup terapèutic d’acompanyament al dol per a joves de la ciutat

Es durà a terme els dilluns, de 15:15 a 16:45 h, al centre cívic Sant Jordi –...