Esteu aquí

Alumnes d'ESO imparteixen tallers de competències digitals a gent gran

Es tracta del projecte d'aprenentatge servei Connecta Jove, en el qual col·laboren 5 instituts del Prat

divendres, 22 febrer, 2019 - 10:00

Cinc instituts del Prat col·laboren en el projecte d'aprenentatge servei (APS) Connecta Jove. Són l'Institut Escola del Prat, l'Estany de la Ricarda, el Ribera Baixa, el Baldiri Guilera i el Salvador Dalí. 

L'APS és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot intervenint sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo. L’APS és un projecte educatiu amb utilitat social. Requereix  (i estimula alhora) un veritable treball en xarxa entre el conjunt d’agents que hi participen i enforteix el treball comunitari als territoris a on es desplega. 

El projecte Connecta Jove, desenvolupat per la Fundació Catalana de l’Esplai amb el suport de l’Ajuntament del Prat, fa  possible que l’alumnat de 3r i 4rt d’ESO que hi participa es formi i imparteixi després tallers d’informàtica i competències digitals a persones adultes de la ciutat. L’experiència forma part del curriculum i és per tant avaluable. 

6a edició del projecte 

Aquesta és la 6a edició del projecte al Prat. Enguany hi participen un total de 74 alumnes. D’aquests, 9 joves segueixen plans de diversificació curricular als seus centres i 53 hi participen seguint la proposta educativa del servei comunitari dels seus instituts. La resta, 12 joves més, participen en el projecte paral·lel Connecta Code, a través del qual es promou la introducció a la programació en edats joves recolzant així usos més creatius de la tecnologia i potenciant que els nois i noies desenvolupin estratègies i competències per a la resolució de problemes i per a la creació dels seus propis programes informàtics.

En aquesta edició els i les joves impartiran classes d’informàtica bàsica i ús de mòbils a l’Escola Pepa Colomer, a l’Equipament Cívic Delta de Llobregat, al Centre Cultural Remolar i a l’Associació de la gent gran de l’Espai la Caixa. Participaran usuaris i usuàries de tots aquests espais, així com persones de la Fundació Rubricatus i de la Creu Roja del Prat.
 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...

dimarts, 30 abril, 2024 - 08:45

L’Institut Escola del Prat protagonitza una nova entrega d’“El món a 150 cm”

L’alumnat de 6è de Primària del centre va enregistrar dimecres el tercer...