Esteu aquí

Els plats trencats

Immaculada Llopis Climent

Febrer 2019

Comencem l’any 2019 i s’apropa la finalització del termini perquè els municipis assoleixin el 50 % de recollida selectiva tal i com marca l’objectiu de la UE per a l’any 2020. Aquells municipis que no l’hagin assolit abans que acabi l’any rebran importants sancions econòmiques per part de les institucions europees.

El Prat se situa al 39,03 %, segons dades de l’Agència Catalana de Residus de l’any 2017. Estem per sota de la mitjana de Catalunya, que és del 39,9 %. Per tant, som lluny de l’objectiu i a 11 mesos del termini. Hi ha molts municipis a Catalunya que ja han assolit l’objectiu, alguns amb més població que el Prat. És curiós que un govern municipal amb tants recursos i que es diu ecologista no hagi fet els deures en un tema tant sensible per al medi ambient.

Davant el probable incompliment de l’objectiu i de les sancions econòmiques que acabarem pagant els ciutadans, volem denunciar la inacció i falta de previsió del govern municipal per fer front a aquesta qüestió en el moment que tocava. Al darrer ple municipal, des del nostre grup vam demanar mesures urgents per revertir la situació i evitar que siguin els ciutadans els que acabin pagant els plats trencats.


Immaculada Llopis Climent
www.juntspelprat.org

Opinions d'altres mesos

Maig 2024

El 12M, El Prat se la juega

Juan Pedro Pérez Castro

Maig 2024

Fem possible els impossibles!

Jordi Ibern i Tortosa

Maig 2024

Elecciones normales, oportunidad única

Miguel Ángel Ochoa Oliva