Esteu aquí

Campanya de prevenció del càncer de còlon i recte al Prat

S'adreça a dones i homes d'entre 50 i 69 anys

divendres, 24 novembre, 2017 - 12:30

Els veïns i veïnes del Prat d'entre 50 i 69 anys es poden beneficiar del Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte. A la nostra ciutat, la població diana és de 15.851 persones.

Les persones en aquesta franja d'edat han rebut o rebran properament a casa una carta on s'explica el funcionament del programa i els passos a seguir per poder-hi participar. Les cartes s'envien de manera seqüencial a tota la població al llarg de diverses setmanes.

La màxima participació és necessària per tal de poder detectar el major nombre de càncers i lesions precanceroses possible en estadis inicials. L'objectiu establert per a enguany és assolir una participació mínima del 45% de la població diana. 

Funcionament del programa

El programa ofereix la possibilitat de fer, cada dos anys i de forma gratuïta, un test immunològic. Els homes i les dones que poden acollir-se al programa rebran una carta informativa juntament amb el llistat de farmàcies adherides a la campanya. Per participar-hi cal anar amb la carta a una d'aquestes farmàcies, on li facilitaran tot el necessari per fer la prova. Un cop s'hagi fet el test, cal portar-lo a la farmàcia el més aviat possible. El resultat es comunica per carta passats uns dies.

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...
Reunió Xarxa Salut Mental

dilluns, 29 abril, 2024 - 12:30

Es posa en marxa un grup terapèutic d’acompanyament al dol per a joves de la ciutat

Es durà a terme els dilluns, de 15:15 a 16:45 h, al centre cívic Sant Jordi –...