La Cavalcada


Tags: Cultura, Nadal
cavalcada

La màgia de l'arribada del Reis Mags d'Orient a la nostra ciutat!

Puntualment, a les 17 hores a la plaça de Catalunya, tindrà lloc la recepció oficial de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient: Melcior, Gaspar i Baltasar. Ses Majestats seran rebudes per les autoritats de la ciutat i per tothom qui vulgui acostar-s’hi.

Com mana la tradició local, se'ls farà entrega de les claus de la ciutat així com del pa i la sal, símbols de pau i solidaritat.

Tot seguit, a les 18 hores, amb les carrosses ja preparades al barri de Sant Cosme, iniciaran el recorregut de la Cavalcada reial.  L’estrella màgica guiarà el camí i les carrosses dels tres reis de l’Orient —acompanyades de la carrossa del correu, la de la màgia i la fantasia,  la dels dolços i les llaminadures,  la de les joguines i la del carbó— recorreran els carrers i places de la ciutat.

A les 20.30 h està prevista l’arribada dels Reis a la plaça de la Vila. A partir de les 20 h, cançons i contes faran passar més ràpid l’espera a tots els nens i nenes, grans i petits, que hagin anat a la plaça per donar-los la benvinguda.

Per rebre’ls amb els honors deguts, hi haurà un espectacle de llums. Ses Majestats pujaran al balcó de l'Ajuntament des d'on llançaran el seu missatge a tots els infants del Prat. Estigueu a l'aguait!

 

El recorregut de la Cavalcada

A  les 17 h, ses Majestats els Reis d’Orient seran rebuts a la plaça de Catalunya per les autoritats de la ciutat i per tots els ciutadans que vulguin acostar-s’hi.

A les 18 h, començarà la cavalcada al c. Xúquer, continuarà a la pl. Pirineus, c. Serra del Cadí, av. Pompeu Fabra, av. Remolar, c. Lleida, ctra. Marina, av. Verge de Montserrat, c. Frederic Soler, c. Ferran Puig, fins a arribar a la pl. de la Vila.

A les 20.30 h està prevista l’arribada a la plaça de la Vila.

planol_cavalcada_reis-01
Consells durant la Cavalcada
  • Segueix sempre les instruccions del personal de seguretat.
  • Recorda que els principals riscos són el pas de les carrosses i tenir un accident per enfilar-se en algun objecte, com ara contenidors, semàfors, senyals... No ho facis mai. Actua sempre amb sentit comú: durant la celebració no et posis en risc ni exposis els teus fills a un possible accident.
  • Queda't sempre darrere les tanques o la senyalització de seguretat del pas de carrosses.
  • No parlis ni facis senyals que puguin distreure el personal de seguretat, ni els acompanyants a peu de les carrosses, ni els seus conductors, tret que es tracti d’un accident o d'una emergència.
  • No t'acostis mai a les carrosses, ni intentis pujar-hi.
  • No baixis mai a la via per agafar caramels que quedin en el pas de carrosses, et pots exposar al pas de les carrosses següents.
  • No creuis pel mig de les carrosses ni t'hi acostis quan estiguin aturades o fent càrrega de combustible.
  • No llancis caramels al personal de seguretat, a les persones de les carrosses ni a la gent que està mirant la cavalcada.
  • Una vegada hagi acabat l’esdeveniment, abandona el lloc de manera ordenada, respectant l’ordre de sortida i seguint les indicacions dels serveis de seguretat.
  • En cas de detectar alguna incidència informa'n immediatament el personal de seguretat i, si cal, truca al 112.