Qui soc

Podeu consultar aquí el currículum vitae detallat.

El lloc i el temps en què ens ha tocat viure són les coordenades que expliquen qui som i què fem. En el meu cas, les meves coordenades són el Prat d’avui.

 

Comencem pel lloc. El Prat és la ciutat on vaig néixer el 1969 i on, excepte un breu període, he viscut durant els meus 50 anys. Aquest lloc és allò comú que compartim gent amb històries i orígens molt diversos. Com els de tants pratencs i pratenques, els meus avantpassats van arribar a aquest tros de delta provinents de lluny; de Serón i Uleila del Campo, a Almería; de Benasque, a Osca, i d’Errenteria, a Guipúscoa. Venien cercant una terra de llibertat i oportunitats. Fill d’una família treballadora, el Prat ha estat també la ciutat on he desenvolupat part de la meva carrera com a advocat. Per mi, exercir l’advocacia ha estat una escola també de ciutadania, perquè m’ha fet veure els problemes que té la gent i també allò que no funciona en la nostra societat; allò que és necessari transformar. Assistir i acompanyar dones que han estat víctimes de violència masclista, per exemple, m’ha fet conèixer de prop aquesta xacra que hem de combatre amb totes les forces i tots els recursos.

 

Mijoler_7.jpg

L’altra coordenada que ens defineix és el temps. Avui, el Prat, és una ciutat feta a ella mateixa. Enlloc estava escrit, fa 40 anys, que l’aglomeració desendreçada, contaminada, bruta que ens va llegar el franquisme esdevindria la comunitat orgullosa d’ella mateixa que és avui el Prat. Aquesta és una conquesta col·lectiva de molta gent. De la ciutadania que ha reclamat els seus drets, de les entitats que han contribuït a millorar la ciutat, i també de les persones que han servit com a representants públics a l’Ajuntament. Persones com el meu avi, que ja militava al PSUC a la guerra i durant la llarga nit del franquisme. O el meu pare, que va ser regidor en els primers consistoris democràtics... O l’alcalde Tejedor, al que he conegut des que jo era petit i ell compartia amb el meu pare la passió per un projecte de ciutat als primers ajuntaments democràtics. Ells són els grans referents que em van inspirar i van condicionar el meu interès per la política. El 2015 vaig ser escollit regidor i durant el darrer mandat de l’alcalde Tejedor, em vaig encarregar de les àrees d’Economia, Bon Govern, Transparència, Promoció de la Ciutat i Participació. I sobretot, em vaig acabar de formar com a polític en la responsabilitat de govern.

 

Partint aquest Prat d’avui, ara cal que construïm el Prat del futur. Crec i m’implico per un Prat que segueixi defensant la justícia social i garantint una vida digna, amb uns serveis públics de qualitat. M’implico per una ciutat que inverteixi en l’educació i la cultura, a través de programes com intersECCions, com a eines perquè les persones siguin més lliures, crítiques, i felices. I treballo per un Prat que preservi l’equilibri territorial que ha sabut conquerir i construir, que potenciï els seus espais naturals i el seu parc agrari, i que es converteixi en un referent en l’impuls de la transició ecològica. Un repte inajornable i necessari en l’emergència climàtica que patim.

 

Fer aquest Prat del futur és una obra col·lectiva. Tothom hi estem implicats. I és un honor, i també una responsabilitat molt gran, posar el meu gra de sorra liderant des del juny del 2019 el govern municipal, des de l’alcaldia de la nostra ciutat, del nostre lloc al món.

 

 

Castellers_mijoler.jpg

Lluís Mijoler

L'Alcalde