Esteu aquí

“Perspectiva de gènere a l’educació de les filles i fills”

Si bé la fotografia de l’home treballador i proveïdor de recursos i la dona vetllant per la casa i els fills s’ha desdibuixat en els darrers temps, avui dia encara es mantenen idees tacades pels estereotips de gènere que romanen en el nostre imaginari col·lectiu com a societat. Només la pròpia societat, a través de la deconstrucció d’aquestes idees, pot acabar per desintegrar-les.

Quin material educatiu estic triant pels meus fills? Parlem de joguines però també de llibres, jocs dinamitzats, entorn cultural que li ofereixo com el cinema, teatre. Molts d’ells hi duen integrats rols i estereotips de gènere. Quin impacte tenen els medis de comunicació (televisió, xarxes socials) en l’ideari personal dels nostres joves? La vella idea que la dona triomfa pel fet de ser bonica i l’home per ser fort potser ha quedat ja destapada però... quant d’això continua imperant?

Pensem que la família, com a agent socialitzador que és, és una de les principals fonts de protecció i pedagogia per garantir un futur lliure de sexismes però molt sovint com a adultes ens cal revisar-nos a nosaltres mateixes per no perpetuar els mandats que tenim inserits. I és el que proposem en aquest taller, una reflexió dirigida però conjunta, a través de la qual qüestionar-nos i potenciar la perspectiva de gènere també en l’educació amb els fills i filles.

Amb Alba Herrera i Carla Santesmases, psicòlogues i terapeutes familiars del SOAF

La sessió serà virtual a través de zoom, enviarem l'enllaç amb antelació a les persones inscrites. Les places són limitades, cal fer inscripció a soaf@elprat.cat o al telèfon 634 35 97 84.