Esteu aquí

La resposta emocional en situacions crítiques en l'acció voluntària

Entendre com reaccionem els humans en situacions crítiques permet comprendre i acceptar el que fem, cosa que pot servir per aprendre a controlar-nos i atendre millor les necessitats de les víctimes o de persones en situació de vulnerabilitat que estan passant per situacions estressants (problemes econòmics, soledat, sense sostre, etc.)

 

Objectius: 

GENERALS

  • Donar nocions bàsiques per entendre com reaccionem davant d’una situació estressant o traumàtica amb la finalitat de donar eines i estratègies per abaixar l’estrès.

ESPECIFICS

  • Ensenyar els mecanisme de l’estrès.
  • Oferir recursos i estratègies per abaixar l’estrès

 

Metodologia

Durant la formació es combina la descripció teòrica sobre les reaccions bàsiques dels humans en situacions molt estressants (canvis fisiològics, psicològics i socials) i què fer per abaixar l’estrès amb exercicis pràctics.

Informació teòrica:

  • Lectura de documents: document teòric i complementaris. Exercici pràctic. A través d’exercicis pràctics els alumnes aprenen a conèixer-se com reaccionen en situacions d’estrès i què poden fer per disminuir-lo.
  • Individual desenvolupat en el dossier Bitàcola Interior. L’alumne/a reflexiona tant sobre si mateix/a com vers les persones que ajuda o ha d’ajudar en algun moment.
  • Grup de debat: fòrums de debats amb els exercicis per compartir les reflexions individuals. En el moment que es comparteix la informació, l’has d’explicar, has de buscar les paraules per dir el que sents i penses, de manera que poses ordre als teus pensament i nom a les emocions. En el moment de compartir, també escoltes la visió dels altres i les seves experiències. Permet entendre les diferents experiències de les persones, és a dir l’empatia.

Aula virtual Creu Roja.

  • Aquesta modalitat permet compartir experiències, independentment de la zona territorial d'origen de cada persona i fa possible la interacció entre els diferents col·lectius que ho componen (formadors/as, alumnes/as, personal de gestió, ...) sense tenir la necessitat de coincidir en l'espai ni el temps.

 

Persones destinatàries: Persones voluntàries, responsables d'entitats i membres d’associacions.

 

Docència: Creu Roja

Cursos relacionats

Curs de coneixements de la societat catalana (acollida...

Tipus: Altres
Quan: Del 12/06/2023 al 17/07/2023
On: Cases d'en Puig. Serveis de Ciutadania

Inscripcions Tancades

Tallers d'estiu de català per a jovent nouvingut

Tipus: Altres
Quan: Del 03/07/2023 al 28/07/2023
On: Centre Cultural El Remolar

Inscripcions Obertes