Esteu aquí

Gènere i diversitat, una mirada necessària per conviure

En el marc del 25N, Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones, el Servei de Bon Veïnatge i Convivència us convida a participar del taller "Gènere i diversitat, un espai per conviure", una sessió participativa on es convidarà a la ciutadania pratenca a reflexionar sobre rols de gènere i la seva manifestació a les comunitats veïnals.

D'una banda, es reflexionarà sobre la importància de la participació de dones en els processos de presa de decisions per tal d'arribar a acords justos, pacífics i sostenibles i d'altra banda, s'oferiran eines per la detecció de situacions de violència i desigualtats proposant accions que afavoreixin el canvi.

Així doncs, els objectius de la sessió són:

  • Sensibilitzar a les comunitats veïnals sobre la temàtica de gènere i diversitat sexual a partir de conceptes bàsics.
  • Explicar com identificar esterotips i pràctiques discriminatòries que poden manifestar-se a les comunitats veïnals.
  • Facilitar eines amb perspectiva de gènere que afavoreixin la convivència inclusiva en l'àmbit de les comunitats veïnals.
  • Posar en coneixement de la comunitat els mecanismes de detecció, denúncia i acompanyament en cas de detectar violència masclista.

La sessió serà dinamitzada per les tècniques del Servei de Bon Veïnatge i Convivència i per la coordinadora del Servei d'Informació i Atenció a les Dones - Servei d'Atenció Integral (SIAD-SAI).

Per a més informació i també per a inscriure-us, podeu contactar amb el Servei de Bon Veïnatge i Convivència a bonveinatge@elprat.cat i al 638 19 34 98 (trucades i whatsapp).