Esteu aquí

Webinar de la defensora dels pobles indígenes, la Mare Terra i el medi ambient, Leyra Vay (Guatemala)

És mare, indígena Maia Kiche, Defensora dels Drets Humans i de la Mare Terra. Viu a l’àrea sud de Guatemala, una àrea rodejada de mococultius que s’ha generat arran de la implementació dels projectes d’acaparament de terres. És integrant de la direcció política nacional del moviment social Comitè de Desarrollo Campesino  CODECA i s’encarrega de coordinar la lluita pels drets laborals.

Va publicar una  investigació sobre condicions laborals agrícoles, que va deixar en evidència el nivell de sobreexplotació laboral i semi esclavatge de les famílies treballadores en les finques agrícoles . A partir d’aquí van començar amb força les amenaces a l’organització i als seus membres.

És responsable de l’Escola itinerant de formació sociopolítica, Drets Humans i Drets Col·lectius dels  Pobles indígenes.

Ha estat víctima d’atacs directes i ara és a Bilbao en un programa de protecció de defensores. És aquí per fer una feina de denúncia de la repressió que hi ha a Guatemala contra CODECA., visualitzant les lluites dels moviment  i fer relacions i aliances amb altres organitzacions.

  • Accessible

  • Streaming

Activitats relacionades

Estrena del curt "Panteres" d'Èrika Sánchez

Tipus: Cinema
Quan: 19/09/2021 de 19:00 a 21:00 h
On: Cèntric Espai Cultural

Trobada / taller "In-sanctus?"

Tipus: Proposta
Quan: 20/09/2021 de 18:30 a 20:00 h
On: Centre Cívic Jardins de la Pau

Com acompanyo al meu fill/a adolescent?

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: Del 29/09/2021 al 29/09/2021
On: Virtual a través de ZOOM