Esteu aquí

Webinar amb la defensora dels drets civils i polítics, de la terra i el medi ambient, Czarina Musni (Filipines)

Czarina Musni és originària de l’Illa de Mindanao, on exerceix d’advocada i defensora dels drets humans. Al seu país, la seva feina i el seu activisme són etiquetats com a actes de terrorisme.

La Czarina centra la seva feina en la defensa de les persones més vulnerabilitzades : acompanya les comunitats indígenes locals en la defensa de les seves terres, enfront de les empreses  que es dediquen a indústries extractives. Les seves defenses es contraposen sempre als grans interessos de les empreses i als del govern.

Per la seva tasca com a advocada defensora i la seva implicació amb la comunitat indígena, ha rebut amenaces, persecucions i assetjament: i s’ha situat entre els focs creuats de l’exèrcit, de la policia i d’assassins a sou i va haver de marxar del país i va ser acollida als Països Baixos, per tres mesos.

“Quan defenses els pobles indígenes, els agricultors, quan demanes la fi del conflicte armat, quan demanes converses de pau, quan demanes responsabilitats, quan demanes drets bàsics, se t’etiqueta com a membre d’una organització que l’Estat ha qualificat de grup terrorista a través del procés d’etiquetatge vermell. ”

 

  • Accessible

  • Llenguatge de signes

  • Streaming

Activitats relacionades

Moure’ns de forma sostenible al Prat del futur: nous...

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 04/12/2022 - 12:00 h
On: Granja de la Ricarda

Menopausa a la vista

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 12/12/2022
On: Centre Cívic Palmira Domènech

Descobrim la clàssica: Les veus de l'òpera (II)

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 13/12/2022 de 19:00 a 20:30 h
On: Cèntric Espai Cultural