Esteu aquí

Webinar, amb la defensora del dret a la pau i lluita contra l'ocupació, Manal Tamimi (Palestina)

És una destacada activista palestina. Viu a Nabi Saleh , un poble d’aproximadament 600 habitants situat a Cisjordania, en territori ocupat per Israel des del 1967. El 2009, colons israelians d’un assentament proper van prendre el control d’una de les principals fonts d’aigua de la localitat. Quan això va passar, va explicar Tamimi, dues terceres parts de les terres del poble ja havien estat confiscades per diferents raons.

El 9 de desembre de 2009, els i les habitants de Nabi Saleh van organitzar la primera de les manifestacions setmanal que, avui en dia, continuen mantenint cada divendres.

Tamimi ha estudiat un màster en dret internacional  a la Universitat d’Al-Qud. És membre del Comitè de Coordinació de la Lluita Popular i ha viatjat arreu del món per denunciar les vulneracions dels drets del poble palestí – al Líban, Italia, França, Espanya i als Estats Units.

La repressió l’ha tocat d’aprop, ha estat detinguda en quatre ocasions i ha estat ferida diverses vegades i els seus fills han patit presó, tortures i intents d’assassinat.

“No deixaré de resistir a l’ocupació. Sé que hem de pagar un preu pel fet d’haver triat resistir, i que potser només és qüestió de temps que perdem algú. Però de totes maneres, no hi ha vida sota l’ocupació. Ja ho estàs perdent tot.”

  • Accessible

  • Streaming

Activitats relacionades

La gent gran al Prat del futur. Viure i envellir amb...

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 03/12/2022 - 11:00 h
On: Granja de la Ricarda

Habitar dignament al Prat del futur. La defensa del...

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 03/12/2022 - 12:30 h
On: Granja de la Ricarda

La comunitat d’energia de la ciutat: Energia del Prat

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 03/12/2022 - 19:00 h
On: Granja de la Ricarda