Esteu aquí

Webinar amb Karen Taxilaga , defensora de la terra, el medi ambient i els pobles indígenes (Mèxic).

 

És defensora de drets humans i del territori des de l’any 2000, quan va començar una lluita agrària per la recuperació  de 2.000 hectàrees de terres comunals dels camperols i camperoles  índígenes a Tezontepec d’Aldama, al nord de la capital del país.

En aquesta zona es troba el mantell freàtic més gran de la zona central i presenta un problema molt greu de contaminació de l’aigua i la terra per ser l’abocador de les aigües residuals de la Ciutat de Mèxic i d’altres fonts industrials.

Taxilaga pertany a l’organització  “Agua para todos y todas, que treballa per la descontaminació de rius  i a cuidar i rescatar les fonts i tots els bancs d’aigua.

L’organització Front Line Defenders va registrar l’assassinat de 48 defensors i defensores dels drets humans a Mèxic durant el 2018 i la xifra de desapareguts supera els 85.000.

Entre octubre de 2018 i abril de 2019 va ser acollida a Catalunya, a través del programa Català de Protecció de Defensors i Defensores  dels Drets Humans  i això va permetre a l’activista sortir, temporalment, d’un context de risc per a la seva pròpia integritat i una agenda d’atenció psicosocial i formació.

  • Accessible

  • Streaming

Activitats relacionades

La gent gran al Prat del futur. Viure i envellir amb...

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 03/12/2022 - 11:00 h
On: Granja de la Ricarda

Habitar dignament al Prat del futur. La defensa del...

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 03/12/2022 - 12:30 h
On: Granja de la Ricarda

La comunitat d’energia de la ciutat: Energia del Prat

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 03/12/2022 - 19:00 h
On: Granja de la Ricarda