Esteu aquí

Temps de bruixes

Temps de bruixes exposició bibliogràfica

En la cultura popular catalana, hi ha un gran nombre de llegendes sobre el personatge de la bruixa, moltes d'elles comunes amb altres pobles d'Europa. En l'imaginari popular de l’edat mitjana, la bruixa era una dona que, per mitjà d'un pacte amb el dimoni, aconseguia poders sobrenaturals, que utilitzava en benefici propi o amb finalitats malèfiques. Aquest imaginari va ser, en gran part, alimentat pel poder eclesiàstic, utilitzant les bruixes com a cap de turc de totes les calamitats, o per marginar, empresonar i fins i tot executar les persones, sobretot dones, que no encaixaven en l'ordre social establert.

Amb l’esdevenir dels anys, l’imaginari vers les bruixes s’ha anat modificant i, avui dia,  es considera la bruixa com un personatge popular, que sol aparèixer en els contes infantils o en actes relacionats amb les festes populars.

En aquesta exposició bibliogràfica trobareu documents antics que formen part del Fons Castro i llibres més actuals que us permetran endinsar-vos en el fantàstic món de les bruixes d’ahir i d’avui.

  • Accessible

Activitats relacionades