Aquest any en el marc del 8M, Dia Internacional de les Dones es vol lligar la participació ciutadana amb l’acte central.

Hi han 4 tallers participatius i oberts a la ciutadania.

-         Tallers Haka.

Una haka és un ball tradicional de grup d'origen maori, però hom sol referir-se amb aquest nom concretament a la dansa de guerra maori. Coneguda per ser la dansa que se sol veure abans de cada partit amb els All Blacks, l'equip nacional de rugbi de Nova Zelanda, aquesta dansa unirà a diversos col·lectius de dones del Prat, per crear i compartir un espai i aprendre la Haka que farà tremolar el terra de la nostra ciutat, el proper 7 de març.

Dates:

Dissabte 11 de febrer tarda – CC Sant Jordi Ribera Baixa (17h a 19.30h)

Divendres 3 de març tarda – CC Palmira Domènech (18h a 20.30h)

Dissabte 4 de març – CC Jardins de la Pau (17h-19.30h)

 

-         Taller de cant. Himne

Nascuda a Nicomèdia a principis del segle III, Santa Bàrbara era filla de Diòscor,  que la va tancar en un castell, degut a la seva rebel·lia cap a ell.

Durant la seva reclusió, l'ara santa va fer construir una tercera finestra en clara al·lusió a la Santíssima Trinitat en què creia, un acte que va enfurismar encara més el seu pare que va voler matar-la, però la jove va aconseguir escapar i refugiar-se en una penya que es va obrir miraculosament per ella. Amagada a l’interior de la terra, Santa Bárbara va ser capturada finalment i martiritzada de forma molt cruel pel seu propi progenitor, sobre el qual va caure un llamp que el va fulminar a l'acte.

Aquest és precisament el símbol que relaciona la santa amb els oficis relacionats amb els explosius, cosa que la va convertir al seu dia en patrona de l'artilleria i dels miners. Pel que sembla, per l'ús de la percussió a les mines, percussionistes d’arreu van començar a encomanar-se a aquesta santa i la van adoptar també com a patrona.

Es treballarà el càntic de Santa Bàrbara, amb una lletra escrita per representar a les dones percussionistes, aprendrem aquest càntic que es convertirà en l’himne de l’acte central.

Data:

Divendres 24 de febrer tarda – CC Delta (16 a 18:30)

*Tallers independents, no cal venir a tots

Si voleu participar, teniu dubtes, podeu escriure a dones@elprat.cat

  • Accessible

Activitats relacionades