Esteu aquí

Supersimetria: Sessió oberta

Temes: Cultura, Persones
Categories: Arts visuals i plàstiques, Joves.Prat
TIPUS: Proposta
Per a qui: Jove

Sessió oberta al públic en la que parlarem sobre el treball desenvolupat durant el procés de SUPERSIMETRIA, posat en marxa el dia 2 de març amb diferents artistes, agents i col·lectius de la ciutat. Un laboratori artístic compost de diferents sessions formatives enfocades en tenir experiències i tantejos sobre com idear, produir i contextualitzar un projecte, una idea o una peça.

Aquestes sessions seran conduïdes de per l'equip d'/UNZIP en col·laboració amb un equip d'acompanyament extern.

----------------------

Els PROJECTES LAB es caracteritzen per concebre el Centre d'art Torre Muntadas com un espai de trobada, contacte i suport a la creació i formació d'agents culturals, educatius i socials de la ciutat.
S'organitzen dos LAB a l'any en grups d'entre 6 i 8 persones amb interessos comuns, posant en marxa una experiència de producció i formació continua que es desenvolupa en una sèrie de sessions i a partir de l'espai expositiu de la sala Josep Bages concebut com un laboratori i una investigació en procés. L'objectiu és crear un ambient d'intercanvi i grup de treball, en el que relacionar la realització d'obres i projectes amb els seus processos, obrir altres espais i recursos de treball i connectar les pràctiques artístiques amb altres contextos i branques del coneixement. Treballem sota la premissa de la incertesa i el no saber cap a on ens portarà el procés col·lectiu que engeguem plegats, i en el que les sessions conjuntes formades per exercicis pràctics, anàlisis textuals, jornades d'intercanvi amb convidats per l'ocasió i sortides fora del centre, entre d'altres, es combinaran amb els moviments individuals dels participants, convertint-se en la matèria que anirà transformant l'espai expositiu.

Al primer LAB d'enguany, treballarem a partir de la idea de SUPERSIMETRIA, un concepte de la física quàntica que parla sobre com a la natura, cap partícula pot aparèixer sense que es creï a la vegada i de forma ineludible la seva antipartícula amb càrrega contrària. Com acostuma a passar, aquesta teoria va formular-se abans de demostrar-se empíricament: se sabia matemàticament que era allà, però mai no s'havia pogut detectar fins que Carl David Anderson ho va comprovar l'any 1932. Com a la física quàntica i en la teoria de la SUPERSIMETRIA o multiunivers, la peça artística no pot crear-se sense la presència del procés que la construeix. Que no el vegem o no tinguem evidències, no significa que una (obra) existeixi sense l'altre (procés).

Activitats relacionades

Certamen Fotogràfic Josep Raduà i Torres

Tipus: Exposició
Quan: Del 30/09/2020 - 19:30 h al 17/10/2020 - 23:00 h
On: Cafè L'Artesà

Inauguració de l'exposició del Certamen Fotogràfic...

Tipus: Inauguració
Quan: Del 30/09/2020 - 19:30 h al 30/09/2020 - 20:30 h
On: Cafè L'Artesà

Racó tecnològic

Tipus: Proposta
Quan: 01/10/2020
On: Centre Cívic Jardins de la Pau

Inscripcions Obertes