Esteu aquí

Supersimetria

Projectes LAB 1

Els PROJECTES LAB es caracteritzen per concebre el Centre d'art Torre Muntadas com un espai de trobada, contacte i suport a la creació i formació d'agents culturals, educatius i socials de la ciutat.
S'organitzen dos LAB a l'any en grups d'entre 6 i 8 persones amb interessos comuns, posant en marxa una experiència de producció i formació continua que es desenvolupa en una sèrie de sessions i a partir de l'espai expositiu de la sala Josep Bages concebut com un laboratori i una investigació en procés. L'objectiu és crear un ambient d'intercanvi i grup de treball, en el que relacionar la realització d'obres i projectes amb els seus processos, obrir altres espais i recursos de treball i connectar les pràctiques artístiques amb altres contextos i branques del coneixement. Treballem sota la premissa de la incertesa i el no saber cap a on ens portarà el procés col·lectiu que engeguem plegats, i en el que les sessions conjuntes formades per exercicis pràctics, anàlisis textuals, jornades d'intercanvi amb convidats per l'ocasió i sortides fora del centre, entre d'altres, es combinaran amb els moviments individuals dels participants, convertint-se en la matèria que anirà transformant l'espai expositiu.

Al primer LAB d'enguany, treballarem a partir de la idea de SUPERSIMETRIA, un concepte de la física quàntica que parla sobre com a la natura, cap partícula pot aparèixer sense que es creï a la vegada i de forma ineludible la seva antipartícula amb càrrega contrària. Com acostuma a passar, aquesta teoria va formular-se abans de demostrar-se empíricament: se sabia matemàticament que era allà, però mai no s'havia pogut detectar fins que Carl David Anderson ho va comprovar l'any 1932. Com a la física quàntica i en la teoria de la SUPERSIMETRIA o multiunivers, la peça artística no pot crear-se sense la presència del procés que la construeix. Que no el vegem o no tinguem evidències, no significa que una (obra) existeixi sense l'altre (procés).

El dia 13 d'abril a les 19.30h tindrem una sessió oberta al públic en la que parlarem sobre el treball desenvolupat durant el procés col·lectiu iniciat el dia 2 de març.

-

Fotos al Flickr d'/UNZIP Arts Visuals

Activitats relacionades

Mamá o Papá

Tipus: Cinema
Quan: 29/01/2022
On: Cinema Capri

Matrix 4

Tipus: Cinema
Quan: 29/01/2022
On: Cinema Capri