Esteu aquí

Perspectiva feminista en el moviment LGBTI

Amb Elena Longares, directora de l'Informe 2016 Observatori contra la LGTBIfòbia i Montse Pineda de Creación Positiva. Acte coorganitzat amb el Club de lectura Lletra Violeta, que farà la seva presentació com a entitat al Prat.

(En finalitzar l'acte, hi haurà un brindis per commemorar el naixement de l'entitat, i el 28J. Tots i totes sou convidades).

La diversitat sexual i de gènere, finalment,  i després de moltes lluites, ha aconseguit espai en les agendes polítiques, especialment després de l'aprovació de la llei catalana 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Les lluites feministes i pels drets dels col.lectius LGBTI han anat tradicionalment de la mà. Però com acostuma a passar a tots els àmbits de la societat, cal despatriarcalitzar el moviment i estar vigilants perquè no es produeixin els mecanismes d'inclusió/exclusió, que privilegia a uns (majoritariament homes) en contraposició de les dones lesbianes, trans i intersexuals, i altres identitats. Al Prat tindrem el privilegi de comptar amb dues persones expertes i i històriques en la lluita del moviment LGBTI, que ens ajudarà a fer una mirada crítica, feminista, d'aquesta realitat.

Activitats relacionades

Concert: Vera Fauna

Tipus: Música
Quan: 18/06/2021 de 20:00 a 21:30 h
On: La Capsa

Allò del que estan fets els somnis

Tipus: Teatre
Quan: 19/06/2021 de 20:00 a 21:00 h
On: Centre d'Art Torre Muntadas