Esteu aquí

Març Gastronòmic · Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat

Tornen les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat, de l’11 de març a l’11 d’abril, en una dotzena edició en què l’activitat arriba per donar impuls i suport a restauradors i productors. L’Ajuntament del Prat, amb la col·laboració de l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT), organitza l’activitat que permet degustar menús elaborats amb els productes més emblemàtics del Parc Agrari del Baix Llobregat.

El Prat serà la capital del Març amb 11 participants, que s’estendrà a 15 ciutats del Baix Llobregat L’Hospitalet i Barcelona: Abrera, Begues, Castelldefels, Cervelló, Esparreguera, Gavà, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern i Viladecans. L’activitat s'emmarca dins les accions que s'estan desenvolupant per donar suport a la restauració i als productors locals, dos dels sectors més afectats per l'actual context. Amb iniciatives d'aquest tipus es pretén donar visibilitat i valorar el treball dels professionals del sector hostaler a la ciutat, que aposten per una gastronomia de qualitat amb producte de proximitat.

L’edició de 2021 tindrà un record per Marta Mayordomo, tinenta d’alcalde Desenvolupament Econòmic, desapareguda unes setmanes ençà, i que va ser una de les persones que més va apostar per l’impuls de projectes de dinamització gastronòmica i de territori.

El Prat i Sant Boi, units amb #MengemCarxofa

Per primera vegada, el Prat i Sant Boi uniran forces per difondre, sota el paraigües de la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible de Barcelona aquest 2021, un dels productes estrella del Parc Agrari: la Carxofa. El Març Gastronòmic serà una de les accions que es desenvoluparà en el marc de la capitalitat de Barcelona. Les dues ciutats es reivindicaran com la capital mundial de la carxofa i aproparan aquest producte i el Parc Agrari, una infraestructura estratègica metropolitana, a Barcelona. Ho faran a través d’accions promocionals i concursos a xarxes amb #MengemCarxofa. A més, les dues ciutats programaran activitats presencials o on-line vinculades a aquest producte, l’agricultura de proximitat i la sostenibilitat.

Implicació del Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat i la Cooperativa Agrícola del Prat

L’acció comptarà amb un descompte extra el qual ja s'aplica en el marc de les campanyes gastronòmiques, gràcies a la col·laboració del Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat que, en aquestes d'accions de promoció, assumeix una part del cost del producte destinat a la restauració, com una actuació de foment i promoció de la IGP Pollastre i Capó del Prat com a producte de qualitat agroalimentària.

La Cooperativa Agrícola del Prat també vol donar suport a la restauració del Prat i la comarca, i es suma també al Març Gastronòmic 2021 amb un 15 % de descompte en la compra de la Carxofa Prat als establiments participants en l’edició d’enguany. La Cooperativa referma el seu compromís amb l’alimentació saludable i de qualitat, estretament lligada al territori i a la societat.

D.O. Penedès continua donant suport a les activitats que desenvolupa l’AGT. Tots els menús aniran maridats amb vins D.O. Penedès i la cervesa Magna San Miguel, promocionant la gastronomia de qualitat a través del consum de producte local.

 

Aquests són els restaurants que ofereixen menús especials:

 1. Aire (SANT FELIU)
 2. Aqqua (MARTORELL)
 3. Arrels (BEGUES)
 4. Cal Vitus (SANT BOI DE LLOBREGAT)
 5. Can Martí (VILADECANS)
 6. Can Martinet (ABRERA)
 7. Can Massis (CASTELLDEFELS)
 8. Can Rafel (CERVELLÓ)
 9. Casa Guijarro (EL PRAT)
 10. Celler All-I-Oli (EL PRAT)
 11. Cèntric Gastro (EL PRAT)
 12. Comarea (L’HOSPITALET)
 13. Delta Restaurant (EL PRAT)
 14. El Brot De L’Hospitalet (L’HOSPITALET)
 15. El Mirador De Sant Just (SANT JUST DESVERN)
 16. El Palau Vell (SANT ANDREU DE LA BARCA)
 17. El Pou de La Beleta (SANT BOI DE LLOBREGAT)
 18. La Barra del Gourmet (BARCELONA)
 19. El Regust (EL PRAT)
 20. L'Àpat (EL PRAT)
 21. L'Àpat (MOLINS DE REI)
 22. La Barra Del Gourmet Cesc (BARCELONA)
 23. La Garlanda (EL PRAT)
 24. La Lluna En Un Cove  (EL PRAT)
 25. La Masia Sánchez Casal (EL PRAT)
 26. La Volta (ESPARRAGUERA)
 27. Maridar (VILADECANS)
 28. Marimorena (SANT BOI DE LLOBREGAT)
 29. Mesón El Cortijo (EL PRAT)
 30. Mise En Place (GAVÀ)
 31. Rustic & Co (EL PRAT)
 32. Topik (BARCELONA)

Activitats relacionades

Mercadet Setmanal de Sant Cosme

Tipus: Fira, mostra i mercat
Quan: Del 18/07/2024 - 9:00 h al 18/07/2024 - 14:00 h
On: Ronda del Sud

Mercat de pagès

Tipus: Proposta
Quan: 20/07/2024 de 8:00 a 14:00 h
On: Plaça Pau Casals