Esteu aquí

La taula: Una flor de cuidado

La taula: Una flor de cuidado

Amb José Antonio Delgado García (AKA Anamor)

“Una flor de cuidado” proposa una experiència col·lectiva de benestar, alhora que "deshojamos" la margarida de les cures i el bon viure. Martirio ja ho va dir, "necesito una pastilla pa' ponerme a funcionar", així que agafa el micro i socialitza els teus malestars, però tampoc et passis, que el temps és de totes i la queixa sense res que ho acompanyi és molt insípida.

Per què entenem que hem de cuidar-nos, però no ho fem? Respira i passa-ho pel cos... Fuig si et diuen que l’autocura és només cosa teva. L’atenció a nosaltres mateixes i el bon viure són accions polítiques i sistèmiques, per això costen tant, cari...

Però qui cuida i a qui/què? Qui i com haurien de fer-ho? La salut és la possibilitat de transformar l’entorn i de curar entre totes unes institucions que ens emmalalteixen, per això les cures són relacions vives i saludables entre les polítiques assistencials, de salut i benestar, educatives i culturals, socials, laborals i econòmiques, així com ecològiques, i si pot ser, millor en clau feminista. Necessitem més "cuerpasistema" social.

I a tot això, com poden les pràctiques artístiques millorar-nos la vida? 

 

 

José Antonio Delgado García (Sevilla 1975) és performer, gestor i mediador cultural i educatiu interessat en les relacions entre la producció artística, la mediació i l'educació en context, i en la salut com la capacitat de comprendre l'entorn en el qual coexistim, transformar-lo i viure amb sentit. Actualment, forma part de l'Oficina Tècnica de Populus Labora, comunalitat de Ripollet, un dels 22 projectes a Catalunya de Comunalitats Urbanes, programa del Departament de Treball de la Generalitat de desenvolupament territorial a través de l'ESS. Convidada pel Centre d'Art Tecla Sala per a desenvolupar, juntament amb la Teresa Rubio, el projecte sobre cultura i benestar amb joves "El perreo hasa el suelo y la autoestima hasta el cielo". Entre altres projectes amb diversos agents, iniciatives i institucions, ha codirigit les jornades Fira What The Cell!, remeis, relats i experiències simbòliques art-salut a La Capella (Barcelona), en el marc del projecte de Mediació What The Cell! de Teresa Rubio (2021-2022). Ha estat responsable del programa /Unzip Arts Visual al Prat i del Centre d'Art Torre Muntadas (2016-2022), cofundador de la plataforma de mediació i producció cultural Col·lectivacions (2011-2016) i coordinador del programa cultural de l'Espai EART (2002-2007).

 

La taula [The Long Table] és un projecte de la companyia nord-americana Split Britches inspirat en la pel·lícula Antonia’s Line de Marleen Gorris i que combina teatralitat i models de participació comunitària. Qualsevol persona del públic pot seure a la taula.

Activitats relacionades

Taller "Fiesta de jinetes"

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 26/04/2024 de 19:00 a 21:00 h
On: Teatre L'Artesà

Concert: Joan Miquel Oliver + Garrafa Nadal

Tipus: Música
Quan: 26/04/2024 de 22:00 a 0:30 h
On: La Capsa

XVIII Festa de la Dansa

Tipus: Dansa
Quan: 27/04/2024 de 16:00 a 22:00 h
On: Centre Cívic Jardins de la Pau