Esteu aquí

La sentència de la manada #NoEsAbusEsViolacio

El passat 26 d'abril l'Audiència Provincial de Navarra va condemnar a 9 anys de presó als cinc membres de la "la manada" per un delicte continuat d'abús sexual contra una dona de 18 anys. El tribunal dóna per provat que van aprofitar la seva superioritat "per abusar sexualment de la denunciant" no obstant això els absol d'agressió sexual. Aquest dictamen contradictori ha commocionat a la societat i ha provocat el rebuig de les dones que es veuen desemparades davant una justícia.

El grup de Dones Juristes, s'han manifestat contràries a la sentència i demanen accions per a una altra resolució.

També grups d'activistes estan fent trobades en llibreries i altres espais, durant les properes setmanes, són accions obertes per promoure la idea que és possible incidir en els esdeveniments.

Molts grups feministes, entre ells l’associació pratenca “Lletra violeta”, s'estan organitzant perquè és considera un moment clau, per aconseguir fites com la modificació de la llei.

A càrrec de:

Mercè Claramunt, advocada i mediadora, diputada de la junta de govern del Col·legi d'Advocats de Barcelona. Especialista en temes civils, penals de violència domèstica i jurisdicció de menors. Ha estat presidenta de Dones Juristes i és membre de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates. Col·labora habitualment en mitjans de comunicació com a experta en qüestions relacionades amb el dret i, especialment, amb la resolució alternativa de conflictes.

Laia López Manrique, feminista i activista. Va estudiar Filosofia i Teoria de la Literatura i Literatura Comparada en la Universitat de Barcelona. Ha publicat els poemaris “La dona cíclica” (La Garúa Llibres, 2014) i “Deriva” (Premses Universitàries de Saragossa, 2012). Ha col·laborat en diverses antologies i revistes literàries. En 2015 publica en Edicions Tigres de Paper el seu llibre Desbordaments. És una de les editores de la revista digital Kokoro (www.revistakokoro.com). 

#ProuCulturaDeLaViolacio, és el hashtag creat per sumar i aglutinar propostes per tota Barcelona i fora, que s'organitzin de manera autònoma entorn d'aquesta idea.

  • Accessible

Cartell Activitat

La sentència de la manada (pdf - 455263 bytes)

Activitats relacionades

Ballada de Sardanes amb la Cobla del Baix Llobregat

Tipus: Ball
Quan: 05/04/2020 - 11:30 h
On: plaça de la Vila

Sessió informativa Punt de partida per emprendre

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 07/04/2020
On: Centre de Promoció Econòmica

Activitat Cancel·lada

Club de lectura CPS Francesc Palau. Nous lectors

Tipus: Lectura
Quan: 09/04/2020 - 17:00 h
On: Centre Promoció Social Francesc Palau

Activitat Cancel·lada