Esteu aquí

Kaddish RadiKals: "Per acabar amb el judici de Déu", d'Antonin Artaud

Per acabar amb el judici de Déu

Segona proposta del cicle de lectures dramatitzades “KADDISH RADIKALS”. 

Per acabar amb el judici de déu és una acció sonora (mots, so) i de moviment (cos, vida malalta) que interroga sobre els límits de la creació artística, la llibertat i la censura, la responsabilitat dels nostres tutors polítics, la decència.

La ràdio-dansa, un gènere que comença i acaba en l’enunciat, es presenta com un fet artístic que sobrepassa els límits de la percepció. 

Les paraules es presenten finalitzant. Sempre acabant, acabant-se. No hi ha una paraula més darrera la paraula dita. Dir no és res, és moure l’aire, fer vibrar un òrgan a la gola, una idea del món en vibració constant. Irrellevant. Inexistent.

Per acabar amb el judici de déu és un treball per a  la ràdio d’Antonin Artaud, enregistrat  per Artaud, Maria Casares, Paule Thévenin i Roger Blin en diverses sessions als estudis de la Radio diffusion française el novembre de 1947 i anunciada la seva emissió per al dilluns, 2 de febrer de 1948. El director de l'emissora, després d'escoltar l'enregistrament, va cancelar la seva emissió.

Direcció: Xavi Giménez

Activitats relacionades

Quim Masferrer amb Bona Gent

Tipus: Teatre
Quan: 26/09/2021 de 13:00 a 14:30 h
On: Pati de l'Escola Bernat Metge

Espectacle familiar: Hamelí, de la Cia. Xip Xap

Tipus: Teatre
Quan: 26/09/2021 de 18:00 a 18:50 h
On: Pati de l'Escola Bernat Metge