Esteu aquí

jugateca: BIOBLITZ METROPOLITÀ

Amb motiu del Dia Internacional de la Diversitat Biològica el 22 de maig, se celebra la quarta edició del Bioblitz Metropolità. Es tracta d'una jornada de recerca sobre la biodiversitat presents al parc i la realització d'un cens per identificar faua i flora per fer-ne un inventari. Enguany, combinarà el format virtual i les tradicionals activitats de la Jugatecambiental, guiades per naturalistes experts. 

En aquesta activitat s’explicarà el funcionament de l’aplicació Natusfera per saber com pots participar en el projecte BioPrat https://natusfera.gbif.es/projects/bioprat durant tot l'any.

En què consistirà aquesta edició del Bioblitz Metropolità?

S'elaborarà un cens d'èssers vius a partir d'observacions i gimcanes per trobar d’ocells, insectes...Totes les famílies participants de les activitats del Bioblitz metropolità rebran l’obsequi del pòster de les papallones diürnes metropolitanes. Un bonic material educatiu que ajuda a la descoberta i observació d’aquest grup d’ésser vius en els parcs i les platges metropolitanes. 

No us oblideu d'esmentar les xarxes d'Educació Ambiental de FacebookInstagram i TwitterSi no es coneix l'espècie, l’AMB anirà donant resposta als missatges rebuts indicant l’espècie corresponent, amb la col·laboració de científics experts. Per poder determinar el nom de l’espècie, les fotografies han de tenir prou resolució i detall de l’organisme, i mostrar-lo sencer i amb diferents imatges des de diverses perspectives. 

Un cop analitzades totes les imatges rebudes i els resultats obtinguts a les activitats, l’AMB farà pública, a les xarxes socials i publicarà a la seva web una valoració dels resultats obtinguts. 

Necessiteu més ajuda? Visiteu els recursos disponibles sobre fauna i flora a elprat.cat/educacioambiental

La Jugatecambiental ofereix un munt de propostes per gaudir en família per aprendre moltes coses sobre els parcs metropolitans, la natura i el medi ambient, mentre juguem i fem activitats. Hi trobarem un punt d'informació del parc i el seu entorn i un espai de joc lliure. 

ACTIVITAT GRATUÏTA.