Esteu aquí

Gènere, treball i salut, amb Lucia Artazcoz, metgessa, i isabel Escobar, de Sindihogar/Sindillar

Durant la xerrada es parlarà de la com la desigualtat de gènere en els diversos tipus de treball (remunerat i/o domèstic, familiar i de cura) té efectes en la salut. Aquesta és la principal línia d'investigació de Lucia Artazcoz. Les dones tenim pitjor salut que els homes, tot i tenir una esperança de vida més llarga, vivim menys anys lliures de malaltia. Els dolors crònics, el reumatisme, l’ansietat i la depressió són problemes amb major incidència en les dones com a conseqüència de condicionants socials (menys poder i  pitjors condicions laborals). En contraposició, el treball domèstic i familiar i de cura de persones dependents, està feminitzat. 

Amb Isabel Escobar del col.lectiu Sindihogar/Sindillar, descobrirem un projecte d'emancipació col.lectiva, de reivindicació de drets des d'un dels esglaons més febles i tradicionalment, en el passat, poc vertebrats i organitzats.

En general, una major corresponsabilitat familiar, i millora de les condicions de treball contribuiria a millorar la salut de les dones.

Recordem que hi ha moltes més activitats programades (caminades, etc.) per part de les entitats i col•lectius, les podeu consultar al cicle web Dia d’Acció per la Salut de les Dones.

 

 

  • Ludoteca infantil

Activitats relacionades

Presentació de temporada d'Arts en Viu

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 22/09/2019 - 18:00 h
On: Teatre L'Artesà

Jornada Cambres TIC Empresa " Com generar negoci a...

Tipus: Jornada
Quan: 25/09/2019
On: Centre de Promoció Econòmica

Inscripcions Obertes