Esteu aquí

Exposició: "Porta oberta, frontera tancada"

Exposició Porta oberta, frontera tancada

Veniu a veure l'exposició "Porta oberta, frontera tancada" de la mà d'Open Cultural Center, que parla sobre els refugiats i que, entre altres coses, explica el punt de vista dels infants que hi habiten. Aquesta exposició forma part d'una col·laboració entre el Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa i l'escola Pepa Colomer.

Els alumnes de l'escola treballen la qüestió dels refugiats a través d'activitats diverses durant el mes de maig. A més a més, participaran a una part viva de l'exposició on s'hi aniran afegint alguns dels seus treballs. Com a part d'aquesta acció entre els dos centres, hi haurà dues activitats complementàries: un cinefòrum i una jornada de portes obertes a l'escola (divendres 17 de maig de 9 a 17 h) en què podreu veure els treballs dels alumnes.

Aquesta proposta neix a partir de l'associació "Hi little!", vinculada a l'Open Cultural Center i a Open Arms, a través de campanyes solidàries amb la situació dels refugiats i la conscienciació sobre aquesta realitat. En aquest context, va sorgir la iniciativa de realitzar activitats al Pepa Colomer i generar una exposició a la nostra ciutat per tal d'arribar a la ciutadania.

 

Sobre l'exposició "Porta oberta, frontera tancada"

Aquesta exposició sorgeix de la necessitat per part d’un grup de voluntaris i voluntàries de l’organització Open Cultural Center als camps de Grècia, de donar veu i presència a les refugiades i refugiats que van conèixer allà, i amb qui van treballar, col·laborar i compartir moltes coses. Tal i com passa en les petites societats que configuren els camps, es tracta d'un grup de persones de procedències i àmbits diversos. La seva intenció és compartir l’experiència, el fruit de les converses, els descobriments i les sorpreses, tristes i alegres, per intentar, encara que sigui en petita mesura, mostrar què pensa, sent i viu la gent d'allà.

 

 

  • Accessible

Activitats relacionades

Patis Oberts

Tipus: Proposta
Quan: Del 27/06/2022 - 10:00 h al 31/08/2022 - h
On: varis