Esteu aquí

Espectacle familiar "Una pometa, un pomer" amb la Cia. De paper

Temes: Cultura
Categories: Centre Cívic Jardins de la Pau
TIPUS: Teatre
Per a qui: Familiar
Una pometa, un pomer

Adreçat a famílies amb infants a partir de 2 anys

Espectacle musical de titelles fetes a partir de papers, cartrons, dibuixos i llibretes. Amb cançons populars interpretades en directe, ens acosta al cicle de la vida i a l’increïble món de les plantes, ple de sensibilitat i intel·ligència vegetal. Pintat i arranjat amb delicadesa i sense presses, per fer gaudir als infants dels petits detalls i de la poesia de les coses.

L’Aran ha clavat queixelada a una poma i a dins hi ha trobat un petit tresor; una llavoreta espavilada que, amb l’ajuda de la terra i la pluja, ha aconseguit fer treure el cap a un parell de fulles tendres. Les fulles, juganeres, després d’un llarg camí d’aventures, es convertiran en un preciós pomer amb pomes boníssimes. Tan bones que ni el seu gos, el Pelut, ni el cargol, ni el conill, ni l’Aran podran resistir-se a clavar-los queixalada!

Una poma, un pomer és un espectacle mul­tidisciplinari que treballa la combinació de diferents elements: llibretes il·lustrades i titelles bidimen­sionals de paper. A través d’aquestes llibretes, obertes, tancades, apilades, desplegades i plenes de sorpreses, ens endinsem al món de la pomera i dels seus companys de viatge. Les llibretes contenen il·lustracions originals realitzades pel Joan Alfred amb diferents tècniques pictòriques (aquarel·la, gouache, acríl·lic, tinta xinesa, tècniques seques, etc.). S’utilitza un ampli ventall de tècniques de tecnologia del paper per ajudar a la narració; titelles de paper, pop-up, plegat, pestanyes, etc.

La música en directe. La Núria, en ocasions ajudada pel Joan Alfred, interpre­ta les cançons que vertebren la història. Són cançons tradicionals. En podem trobar algunes de tan conegudes com Sol, solet, Plou i fa Sol, Pedra, pedreta, Cinc pom­etes té el pomer o Dintre d’una poma. Totes arranjades i actualitzades amb adaptacions originals que prenen com a base l’acordió diatònic i la veu i que són vestides amb loops creats en directe amb sons molt orgànics que els donen un caràcter proper i artesanal.

La companyia De paper són el Joan Alfred Mengual, artista visual i titellaire, i la Núria Lozano, música. Més informació www.depaper.cat

Podeu fer un tastet de l'espectacle 

  • Accessible

Activitats relacionades

Tardes Joves a Jardins

Tipus: Proposta
Quan: 07/12/2021 de 17:00 a 18:30 h
On: Centre Cívic Jardins de la Pau

Club de lectura: lectures i tertúlies

Tipus: Lectura
Quan: 09/12/2021 de 17:00 a 18:30 h
On: Centre Cívic Jardins de la Pau

Soroll

Tipus: Teatre
Quan: 11/12/2021 - 20:00 h
On: Centre d'Art Torre Muntadas