Esteu aquí

"El florido pensil", amb Roser Batalla, Lloll Bertran, Victòria Pagès, Isabel Rocatti i Mireia Portas

El Florido Pensil

Amb l'estrena del Florido Pensil l’any 1996 es va explicar una part important de la (des)educació practicada per l’escola nacional catòlica, però no tot. L’obra se cenyia al punt de vista masculí. Faltava l’altre costat del pati de l’esbarjo; el món de les nenes.
Ara tornem a la mateixa escola; a la Santíssima Trinitat de la Creu, la fotografia del “Caudillo” i la de José Antonio. Però aquesta vegada entrarem per la porta que tenia gravat en el llindar un cartell que deia “Nenes”.
Elles van sofrir doblement aquesta (des)educació, primer com a alumnes i després com a dones, ja que el que l’escola pretenia amb elles va ser industrialitzar la producció de mestresses de casa a base de matèries com “Labors” o “Llar”. 
Amb motiu del seu vintè aniversari, arriba la versió femenina.

Fitxa artística:
Autoria:  Andrès Sopeña.
Interpretació: Victòria Pagès (Lola Briones), Roser Batalla (Roser Pujades), Lloll Bertran (Quica Roure), Isabel Rocatti (Amparito Argelich) i Mireia Portas (Montserrat Arnús).    
Adaptació teatral: Kike Díaz de Rada. Direcció: Fernando Bernués / Mireia Gabilondo. Ajudantia de direcció / Regidoria: Gretel Stuyck. Escenografia: Edi Naudò. Il·luminació: Ignasi Morros. Vestuari: Jordi Bulbena / Maria Araujo. Direcció tècnica: Joan Segura. Fotografia: Daniel Escalé / Josep Aznar. Producció: Anexa i Tanttaka Teatroa

 

  • Accessible