Esteu aquí

El cine de Frida: La buena esposa

cineforum

L'Associació de Dones Progressistes Frida Kahlo treballa des de fa anys amb l'objectiu de potenciar l'associacionisme i la participació entre les dones i, sobretot, d'impulsar i desenvolupar una cultura d'emancipació, alliberadora i d'integració no sexista entre les persones.

Cada primer dimecres de mes, l'Associació Dones Progressistes Frida Kahlo organitza un cinefòrum per reflexionar i intercanviar experiències i opinions a partir de les pel·lícules i documentals que es projecten. En aquesta ocasió, La buena esposa. 

The Wife és una pel·lícula estatunidenco-britànico-sueca dirigida per Björn Runge, estrenada l'any 2017. A l'estat espanyol es va estrenar amb el títol La buena esposa.

Joan Castleman (Glenn Close) és una bona esposa, de bellesa madura i natural, la dona perfecta. Però la veritat és que porta quaranta anys sacrificant els seus somnis i ambicions per mantenir viva la flama del seu matrimoni amb el seu marit, Joe Castleman (Jonathan Pryce). Però la Joan ha arribat al seu límit. Quan Joseph Castelman, assoleix el premi Nobel de literatura, molts secrets sobre la influència de la seva dona, Joan, sobre la seva obra sortiran a la llum.

El guió juga amb la crisi del matrimoni com a denúncia de la situació de la dona en la societat. La pel·lícula és, més que una denúncia, un homenatge a tantes esposes anònimes i discretes que han sostingut des de l'ombra a marits públicament reeixits i privadament fràgils; tantes dones discretes que han mantingut vius matrimonis i famílies que feien aigües pertot arreu.

  • Accessible

Activitats relacionades

Un héroe samurai: la leyenda de Hank

Tipus: Cinema
Quan: 20/08/2022
On: Cinema Capri

Voy a pasármelo bien

Tipus: Cinema
Quan: 20/08/2022
On: Cinema Capri

Un héroe samurai: la leyenda de Hank

Tipus: Cinema
Quan: 21/08/2022
On: Cinema Capri