Esteu aquí

Dijous teatre: "Mos Maiorum. Els costums dels nostres avantpassats "

Mos Maiorum

El mes d'abril de 2015 es va produir un dels maufragis més greus de la història del Mediterrani en què gairebé un miler de persones van morir ofegades a les costes de Lampedusa. La classe política europea va posar el crit al cel, aparentment indignat, per l'esdeveniment fatal  que van titllar de "tragèdia humana" però, uns dies després, la notícia ja havia caigut en l'oblit i no es van prendre cap mena de mesures ni es van veure canvis reals. Tot va ser una pantomima hipòcrita i políticament correcta que es va acabar convertint en fum.

Mos Maiorum neix de l'inevitable pregunta: Per què no s’evita aquest genocidi amagat?

La peça es centra en els casos de la frontera entre Espanya i Marroc, perquè abans de fixar-nos en què passa fora, hem de saber què passa a "les nostres" fronteres.

Per parlar d'això, Ireneu Tranis, Mariona Naudin i Alba Valldaura han articulat un dispositiu escènic que permet abordar la temàtica de front i de la manera més directa possible. Un mecanisme inspirat en els formats documentals i la investigació sociològica però amb una forma artística, poètica i crua a la vegada, on el públic forma part de l'experiència i l'atmosfera nua fa arribar amb més força els testimonis recollits a la frontera.

Mos Maiorum o els costums dels nostres avantpassats és el nom que s'ha triat per anomenar l'operació de cooperació policial organitzada pel Consell Europeu contra les persones migrades.

Ireneu Tranis, Mariona Naudin i Alba Valldaura són creadors escènics. Els tres es van formar en Teatre Físic a l'Institut del Teatre de Barcelona. A nivell professional han realitzat creacions pròpies i treballat per a altres directors i coreògrafs. MOS MAIORUM és el seu primer projecte en comú.

Creació i interpretació:Ireneu Tranis, Alba Valldaura i Mariona Naudin. Asesora escènica: Mònica Almirall. Espai escènic: Clàudia Vilà. Il·luminació i espai sonor: Pol Queralt. Producció: Eli Pujol

Durada: 50 min.

En acabar la funció tindrà lloc Un col·loqui diferent

Una coproducció de Festival TNT-Terrassa Noves Tendències, Cia. Mos Maiorum i Antic Teatre. Amb la col·laboració de L'Estruch, La Poderosa, NunArt i LEAL-LAV.

Amb el suport delCepartament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

  • Accessible

Activitats relacionades