Esteu aquí

Desmuntar fake news a les xarxes socials

L’arribada d’informació falsa sempre ha estat un fenomen present a les nostres vides. L’establiment d’Internet posa molt coneixement al nostre abast; de vegades tant, que és molt difícil saber si allò que trobem és verídic o una simple manipulació. Per aquest, i per altres motius, fem el cicle de sobre(des)informació. 

En aquesta sessió parlarem amb en Marc Argemí i la Beatriz Robles per conèixer de primera mà les estratègies que utilitzen per desmuntar noticies falses i què els va moure a fer-ho. Compartirem dificultats i oportunitats, i la seva experiència com a ciutadans/es que un dia van decidir actuar davant les informacions falses i prendre partit. Amb aquesta proposta es posarà en pràctica amb exemples reals tot el recorregut teòric que hem fet.

Trobada amb en Marc Argemí (@marcargemi), licenciat en periodisme i soci-fundador de la consultora Sibilare. Ha escrit "Los siete hábitos de la gente desinformada" (2019), "El sentido del rumor" (2017) i "Rumors en guerra" (2013), i defensa la necessitat que els usuaris prenguin consciència de la seva part de responsabilitat en la desinformació. També participarà la Beatriz Robles (@beatrizcalidad) experta en seguretat alimentària que es dedica a formar sobre alimentació i nutrició tot intentant combatre la desinformació.

Activitats relacionades

Respira

Tipus: Proposta
Quan: 29/09/2021 de 18:00 a 19:30 h
On: Zoom