Esteu aquí

DESGLAÇANT L'EXPOSICIÓ: Can Rigol

DESGLAÇANT L

Entre els mesos de setembre de 2020 i març de 2021, s'ha portat a terme un treball en equip liderat per l’Escola d’Arts Visuals del Prat (EAVP), en col·laboració amb l’Escola d’Educació Especial Can Rigol i, en una darrera fase, amb el Centre d’Art Torre Muntadas; totes dins el marc del projecte IntersECCions (educació, cultura, comunitat) impulsat per l’Ajuntament del Prat.

La feina d’aquest equip ha estat treballar a les aules del centre educatiu sobre conceptes d’art contemporani, els seus llenguatges i els rols que compleixen les persones que hi treballen: artistes, crítics d’art, comissaris, gestors culturals o guies de museus.

Acabada aquesta part d'investigació en el projecte, és el moment de passar a l'acció i que l'alumnat de Can Rigol adquireixi un d'aquests rols convertint-se en guies de l'exposició que ara mateix ocupa la Sala d'Art Josep Bages: 112/108 Accions: desglaçar de Carla Palacios.

Inicialment la idea era fer aquesta visita guiada de forma tradicional, però la realitat i la situació sanitària actual ens han obligat a adaptar-nos una vegada més.

Finalment, a través del contacte directe amb les peces de l'exposició i l'artista, s'han desenvolupat una sèrie d'intervencions a partir del concepte desglaçar. Aquestes configuren una guia en format d'àudio què podeu escoltar seguint els QR de les cartel·les instal·lades a la sala d'exposicions, i en objectes que s'entrellacen amb algunes de les peces originàries de 112/108 Accions: desglaçar, ampliant així els seus significats, aportant noves capes de lectura.

Desglaçant l'exposició: Can Rigol, és una proposta que convida a continuar descongelant i experimentant un projecte que s'expandeix.

 

Equip de treball:

- noies, nois i professorat dels grups d’E.S.O. de l’Escola d’Educació Especial Can Rigol

- educadores Clara Pelegrín i Eduard Sacrest, i coordinador Daniel Gasol de l’Escola d’Arts Visuals del Prat

- artistes i dinamitzadors culturals Laia Ruz i Guillem Gefaell d'/Unzip Torre Muntadas

 

--

La Transformadora: projecte del Centre d’Art Torre Muntadas que juga a posar en relació una proposta del centre amb alguna pràctica educativa de la ciutat, veient les transformacions que això provoca. 

Enguany, aquesta coctelera d’idees que és La Transformadora, posa en relació l'exposició 112/108 Accions: desglaçar i IntersECCions (programa municipal que relaciona pràctiques educatives, culturals i comunitàries), treballant de forma conjunta i donant com a resultat una interrelació de projectes i una proposta expositiva comuna.

Activitats relacionades

Mercat de pagès

Tipus: Proposta
Quan: 26/06/2021 de 8:00 a 14:00 h
On: Plaça Pau Casals