Esteu aquí

Cuida't la vista, millora la teva qualitat de vida

 

A Catalunya, el 22% de la població té més de 60 anys, i les malalties i trastorns relacionats amb l'envelliment són cada vegada més freqüents.

La pèrdua de visió, motivada per diversos tipus de trastorns visuals, es produeix fonamentalment en persones grans. Aquesta pèrdua afecta negativament la qualitat de vida, dificulta la independència de qui la pateix i provoca problemes de mobilitat, aïllament, i fonamentalment caigudes i accidents.

Els principals trastorns relacionats amb l'edat que provoquen una disminució de l'agudesa visual són els següents:

  • Glaucoma: És una lesió del nervi òptic produïda per l'augment de la pressió del líquid a l'interior de l'ull.
  • Presbícia: Amb l'edat disminueix el mecanisme d'elasticitat i la capacitat de l'ull per enfocar els objectes.
  • Cataracta: El cristal·lí normal de l'ull és una lent transparent, quan es forma la cataracta la lent es torna més opaca, cosa que comporta una manca de claredat i es produeix una visió enfosquida i borrosa.
  • Retinopatia: És una lesió progressiva de la retina de l'ull produïda en molts casos la Diabetis no controlada o per la hipertensió Arterial.
  • Degeneració macular associada a l'edat (DMAE): La màcula, a la part central de la retina, és el que permet veure les imatges al centre del camp de visió. La degeneració o aprimament de la màcula provoca una pèrdua de visió. 

 

Aquest dies en la Unitat Mòbil una especialista realitzarà gratuïtament una revisió ocular complerta. En el cas que és detecti qualsevol anomalia és realitzarà un informe.

Activitats relacionades

Taller de reanimació cardiopulmonar

Tipus: Proposta
Quan: Del 12/04/2021 al 14/04/2021
On: Escola Sant Jaume

Te-rtúlia online

Tipus: Proposta
Quan: 15/04/2021
On: Centre Cívic Jardins de la Pau

Inscripcions Obertes